Gemeente Eindhoven

Persbericht 12 maart 2008, no. 063

Gemeente onderzoekt woon-werkverkeer medewerkers De gemeente Eindhoven voert momenteel een onderzoek uit naar het woon-werkverkeer van de medewerkers. Mede op basis van de onderzoeksresultaten ontwikkelt de gemeente een vervoersplan. Uitgangspunt daarin is het gebruik van het openbaar vervoer en de fiets te stimuleren en ervoor te zorgen dat er minder autoâs (in de spits) rijden.

De enquête is een eerste stap van de gemeente om uitvoering te geven aan het convenant Wegwijs A2. Dit hebben bestuurders van de provincie, het SRE en gemeenten samen met vertegenwoordigers van het Brabantse bedrijfsleven op 10 maart ondertekend. Met dit convenant committeren de partijen zich om daadwerkelijk in hun eigen organisatie iets te doen aan het terugdringen van het autogebruik, met name in de spits. De gemeente Eindhoven, een van de convenantpartners én een grote werkgever, wil en moet daarbij het goede voorbeeld geven.
Vervoersplan
De gemeente inventariseert de manier waarop medewerkers naar het werk gaan en de mogelijkheden die er zijn om hierin verandering aan te brengen, bijvoorbeeld door op een andere manier naar het werk te gaan of op een ander tijdstip. Op basis van de onderzoeksresultaten bekijkt de gemeente welke maatregelen in aanmerking komen.

De gemeente Eindhoven wil graag dat iedereen slim reist in en door de stad. Het belangrijkste waar het om gaat is mensen (in de spits) uit de auto krijgen. Op de lange termijn moet dat leiden tot een structurele verbetering van de bereikbaarheid, de veiligheid en de luchtkwaliteit van Eindhoven.

Bezoekadres:
Stadskantoor, Stadhuisplein 10
route
Postadres:
Postbus 90150, 5600 RB Eindhoven

Klanten-
ContactCentrum
tel. 040-238 60 00
of stuur een e-mail