Hulpverleningsregio Haaglanden


Diverse Incidenten, Haaglanden

Haaglanden, 12 maart 2008

Zinkende boot
Den Haag- Vanmorgen rond tien uur dreigde een zeilboot in de jachthaven aan de Dr.Lelykade in Scheveningen te zinken.Door een technisch defect was het jacht vol met water gelopen. De brandweer heeft het jacht leeggepompt waarna de eigenaar voor verdere afhandeling zorgde.

Kat overleden bij woningbrand
Den Haag- Vanmorgen rond elf uur is door onbekende oorzaak brand ontstaan in een woning aan de Cederstraat. De brand is ontstaan in de keuken op de 2e etage van een portiekwoning. De bewoners waren op dat moment niet thuis. Door de brand was de waterleiding in de keuken gaan smelten. Buren belden hierop de brandweer met de melding dat zij lekkage hadden en een brandlucht roken. Door de voordeur te forceren kon de brandweer in de woning komen. Na verkenning in de woning trof de brandweer twee bewusteloze poezen aan. De poezen zijn direct door de brandweer met apparatuur beademd . Een kat is als gevolg van rookvergiftiging overleden . De tweede kat heeft de brand overleefd. Beiden katten zijn meegenomen met de dierenambulance. De keuken brandde gedeeltelijk uit. De rest van de woning liep rookschade op. De totale schade bedraagt circa 30.000 euro.

Tak op bovenleiding
Den Haag- Vanmorgen rond twaalf uur kreeg de brandweer de melding van een losse tak op de bovenleiding van tramlijn 17. Ter hoogte van het eindpunt van lijn 17 bleek een tak met het formaat van een boom op de bovenleiding te rusten en had een draagarm vernield. De brandweer schakelde de stroom van de bovenleiding uit waarna de tak met een kettingzaag in stukken gezaagd kon worden.De HTM kon vanaf dat moment beginnen met het herstel van de bovenleiding.

Losse platen kantoorgebouw
Den Haag- Van een kantoorgebouw aan het Maanplein dreigde vanmiddag rond een uur gevelplaten af te waaien. Een gedeelte rondom dit gebouw werd hierop afgezet. Nadat het gevaar gedeeltelijk was geweken kon de omgeving weer worden vrijgegeven.

Vreemde lucht in kantoorgebouw
Leidschendam- Vanmiddag rond half drie werd opnieuw het kantoorgebouw aan de Overgoo na een klacht van personeel op de begane grond ontruimd . Na het ontdekken van een vreemde lucht waren vijf personeelsleden onwel geworden.Zij zijn ter plaatse door ambulancepersoneel nagekeken. In totaal vijftien personeelsleden konden na een uur weer terug naar hun werkplek. Gisteren werd het gebouw ook al ontruimd. Na een melding van een vreemde lucht kwamen 200 personeelsleden op straat te staan.Twee personeelsleden werden in het ziekenhuis nagekeken. Ook nu werd er weer niets gemeten.Onduidelijk is wat de oorzaak is van deze vreemde lucht. De brandweer heeft de eigenaar geadviseerd de luchtbehandelinginstallatie te laten nakijken.

Twee bewoners met koolmonoxide vergiftiging in ziekenhuis Den Haag- Als gevolge van een defecte CV ketel is vanmiddag rond half twee in een woning aan de Heelsumstraat een giftige hoeveelheid koolmonoxide vrijgekomen.Twee bewoners, man en vrouw waren op dat moment in de woning. De man was er ernstig aan toe. Beiden zijn vervoerd naar het ziekenhuis. Een kat kon worden gered.

Stormwaarschuwing
Haaglanden- Tussen 9.00 uur en 16.00 uur heeft Brandweer Haaglanden vijftig extra meldingen gekregen in verband met de stormoverlast. De hulpaanvragen gingen over losgewaaide dakbedekking, zonnekappen, reclameborden, omgevallen bomen en afgebroken takken.