Ingezonden persbericht


Boekenweek in Bibliotheek Utrecht
21-02-08

Van 12 t/m 29 maart treden in Bibliotheek Utrecht diverse auteurs op ter gelegenheid van de 73e boekenweek, die dit jaar als motto heeft: "Van oude menschen.de derde leeftijd en de letteren". Arthur Japin, Joyce Roodnat, Yvonne Keuls, Marion Bloem en Stephan Enter geven o.a. acte de presence. Daarnaast zijn er muziekoptredens, een voorleesmarathon voor opa's en oma's, familievertelling, een filmvertoning en vertelvoorstellingen. Een folder met het hele programma is verkrijgbaar in alle vestigingen en te lezen op www.bibliotheek-utrecht.nl. Reserveren is nodig voor de activiteiten in de centrale bibliotheek: reserveren@bibliotheek-utrecht.nl of 030 - 286 1800. Alle optredens zijn gratis behalve zondag 16 maart in de centrale bibliotheek.

Boekenweekzondag 16 maart zijn NRC-journaliste Joyce Roodnat, 13.30 uur en auteur Arthur Japin, 15.00 uur te gast in de centrale bibliotheek, Oudegracht 167. Zowel in Roodnat's boek "Een kwestie van lef: stijlgids voor vrouwen tussen de 40 en 60" als in haar lezing zijn humor en zelfspot volop aanwezig. Japin vertelt over zijn roman "De overgave", waarin het leven wordt beschreven van een oude Amerikaanse pioniersvrouw. Hartverscheurend verhaal met veel couleur locale. Muzikale begeleiding door Cherry Wijdenbosch. Toegang: E5,- (op vertoon van bibliotheekpas Utrecht E4,-).

Zaterdag 15 maart, 13.00 - 17.00 uur organiseert bibliotheek Overvecht, Gloriantdreef 1 een feestelijke literaire middag met een Indisch tintje. Marion Bloem vertelt over haar werk en de rol van Indië daarin (16.00 uur). Verder zijn er optredens van o.a. Eddie Lie, Krontjongorkest, Patrick Wouters, Multicultikoor. Er is een workshop stamboomonderzoek, informatie over de Bibliotheekaan Huis, Luisterboeken en leeskringen.

Maandag 17 maart, 20.00 uur is Yvonne Keuls te gast in bibliotheek De Meern, Oranjelaan 14. Zij wordt geïnterviewd door Friso Wiersum (Tumultdebat) en vertelt over haar werk. Zij werd bekend door haar boeken "de moeder van David S" en "Jan Rap en zijn maat". In de meer recente titels van Keuls "Mevrouw mijn moeder" en Indische tantes" komen wat oudere figuren tot leven. In de pauze treedt het Van Yperen Strijkkwartet op.

Dinsdag 18 maart, 20.00 uur gaat Friso Wiersum in gesprek met de jonge auteur Stephan Enter in bibliotheek Hoograven, Smaragdplein 10 vooral over zijn meest recente boek "Spel". Hierin tekent Enter op liefdevolle wijze de verhouding met zijn grootmoeder. Muzikale begeleiding door het Van Yperen Strijkkwartet.

Ook zijn er verhaal- en vertelvoorstellingen in bibliotheek Oog in Al op 12 en 18 maart, een voorleesmarathon 15 maart en familievertelling 29 maart in de centrale bibliotheek, een filmvertoning op 14 maart bibliotheek Zuilen, een wedstrijd en interviews. Meer informatie in de folder en op de website www.bibliotheek-utrecht.nl
---