Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

NOVEL
Opening Rotterdamse Boekenweek

Na de succesvolle eerste editie vorig jaar maart in Arminius, nu de tweede editie van Boekenfeest NOVEL. Op woensdag 12 maart om 20.30 uur opent de Rotterdamse Boekenweek in het Bibliotheektheater.

Tijdens NOVEL treden de volgende schrijvers op. Arthur Japin (Een Schitterend Gebrek -winnaar Libris Literatuurprijs), Susan Smit (Goedemorgen Nederland, Marie Claire, Happinezz), Simon Vinkenoog (voormalig Dichter des Vaderlands), Korsten & Kamps zonder Kamps (Tim Kamps, cabaretier van Rooyakkers, Kamps en Kamps in gesprek met Frans-Willem Korsten, letterenhoogleraar van Rotterdam). De presentatie is in handen van Driek van Wissen (Dichter des Vaderlands) en Susan Roels.

Verder is de bekendmaking van het Beste Rotterdamse Boek 2007. Hiervoor zijn de volgende boeken genomineerd. De genomineerde schrijvers zullen allemaal aanwezig zijn. Troost en de geur van koffie van Bianca Boer
Witte Veder van Sanneke van Hassel
Ex van Martine Kamphuis
Prooi van Elisabeth Mollema
Tinseltown van Judith Visser
Iedereen kan tot en met 5 maart stemmen op een van deze genomineerden via: www.bibliotheek.rotterdam.nl. Vorig jaar ontving Judith Visser voor haar boek 'Tegengif' de NOVEL-Award voor het Beste Rotterdamse Boek 2006.

Naast dit alles ook een optreden van de Belgische folkgroep Laïs het letterenbal met DJ Socrates en loslopende acts als de Poëzie-ober.

Kaartverkoop:
Reserveringen en voorverkoop via het Rotterdams Uitburo: (010) 2816262 of via de website: www.bibliotheek.rotterdam.nl of bij het Uitburo zelf, Hoogstraat 110, Rotterdam.

Datum/Tijd:
Datum Woensdag 12 maart 2008
Aanvang 20.30 uur
Toegang E 10,- /met Rotterdampas E 9,-/met SKVRpas E 7,50/ Locatie Bibliotheektheater, Hoogstraat 110, Rotterdam


---



Ingezonden persbericht