Ingezonden persbericht



Persbericht
12 maart 2008

Toename financiële regelgeving vraagt om onderzoek en opleiding TiasNimbas trekt accounting-expert professor Van de Ven aan

Prof. dr. A.C.N. van de Ven RA is sinds maart in dienst als Bestuurlijke Informatievoorziening bij TiasNimbas Business School. Deze opleiding toont ondernemingen en ondernemers onder meer hoe informatieverwerking bijdraagt aan een beter inzicht in de financiële huishouding. Van de Ven is al ruim twintig jaar actief binnen dit vakgebied in zowel het bedrijfsleven als onderzoeks- en opleidingsomgevingen.

Meer transparantie
"In onze maatschappij is er een continu groeiende behoefte aan meer inzicht in de financiële sturing en beheersing van organisaties. Deze organisaties zijn de laatste jaren geconfronteerd met een toename aan regels met betrekking tot onder meer corporate governance en compliance. De effectiviteit van deze regelgeving is omstreden en het inzicht in de consequenties voor de (interne) informatieverwerking en besluitvorming is beperkt. Intensivering van onderzoek op dit gebied is noodzakelijk", geeft Van de Ven aan. "TiasNimbas Business School streeft er altijd naar om nieuw verkregen inzichten direct toepasbaar te maken binnen de (professionele) omgeving van deelnemers", zegt decaan Philippe Naert. "De ruime ervaring van Prof. Van de Ven binnen zowel het bedrijfsleven als docent en onderzoeker garandeert dat."

Consultant en onderzoeker
Prof. dr. A.C.N. van de Ven RA was gedurende zijn carrière onder meer actief als consultant en als controller bij reorganisatieprocessen. Daarnaast heeft hij ook rollen als (interim-)CFO vervuld, onder meer bij de start-up van de hypotheekbank ELQ Hypotheken. Van de Ven was docent van verscheidene postdoctorale opleidingen bij ESAA, de business school van de Erasmus Universiteit, de Rotterdam School of Management en Vlerick-Gent Leuven Management School. Daarnaast is hij als programmadirecteur betrokken geweest bij de Executive Master of Finance & Control (Register Controller) en Certified Public Controlling bij de Erasmus Universiteit. Zijn onderzoek richt zich onder meer op de relatie tussen beheersing, vertrouwen en accounting systemen.

Over TiasNimbas Business School
TiasNimbas business school is gelieerd aan de Universiteit van Tilburg en de Technische Universiteit van Eindhoven. Op verscheidene (inter-)nationale locaties en in verschillende formats biedt de business school zowel MBA, DBA, Masters en Executive Master programma's als korter durende executive programma's. TiasNimbas ontwikkelt tevens bedrijfsspecifieke programma's voor hoogaangeschreven nationale en internationale organisaties. TiasNimbas ziet ontdekken en leren als levenslange processen voor succesvolle individuen, bedrijven en organisaties. Het motto van de business school, `Never Stop Asking', staat voor het ideaal van continu vragen en bevraagd worden. TiasNimbas gelooft dat managementonderwijs een investering is die meteen rendeert als nieuw verkregen inzichten en kennis direct toegepast kunnen worden in de praktijk.
www.tiasnimbas.edu