Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

DE ROODE LEEUW WORDT GROEN

Hotel Amsterdam-De Roode Leeuw heeft het Green Key brons keurmerk ontvangen. Deze certificering betekent dat het bedrijf garant staat voor de inzet om meer aan het milieu te doen dan de wet- en regelgeving van het bedrijf verlangt. De GREEN KEY is een middel om het milieubewuste imago van de onderneming naar gasten, overheden en zakenrelaties te communiceren. Het hotel was één van de achttien hotels die twee jaar geleden een convenant met het Stadsdeel Amsterdam Centrum afsloten om te komen tot een Green Key certificering.

General Manager René R.F. Wildeman: "Wij zijn zeer verheugd met de bronzen Green Key. Ik vind het van groot belang dat wij ons als toeristisch bedrijf inspannen om het milieu zoveel mogelijk te sparen. Dit vraagt niet alleen een investering van onze kant maar levert ook besparingen op. Door diverse maatregelen is bijvoorbeeld ons energiegebruik in één jaar aanzienlijk gedaald. Wij zullen ons dit jaar inspannen om verdere maatregelen in te voeren en op zijn minst een "Zilver" certificering te krijgen."

Hotel Amsterdam-De Roode Leeuw is één van de bekendste hotels in de Amsterdamse binnenstad. De Roode Leeuw bestond al in de 15e eeuw en is sinds 1911 op de huidige locatie gevestigd. Sinds 1911 is het hotel niet van eigenaren verwisseld. Hotel Amsterdam-De Roode Leeuw bestaat uit het 4 sterren Hotel Amsterdam en het bekende Restaurant De Roode Leeuw.