Fortis Bank

Published: 11:00 12.03.2008 GMT+1 /Source: FORTIS /BXS: FORB /ISIN: BE0003801181

Fortis uitgeroepen tot 'Best Carbon Trader 2008'

Fortis heeft van Point Carbon de prijs voor 'Best Carbon Trader 2008' gekregen. De prijs werd uitgereikt op de prestigieuze Carbon Market Awards tijdens de Carbon Market Insights-conferentie. Point Carbon maakt elk jaar de winnaars bekend van de prijs voor 'Best Trader', 'Best Broker' en 'Best Project Developer'.

Bij Fortis omvat Carbon Banking een brede waaier van financiële diensten gaande van aandelen tot obligaties en van verhandeling tot beheer. In 2007 bediende Fortis ongeveer 300 klanten, deed meer dan 20.000 zaken en verhandelde in totaal 300 miljoen ton CO2. Fortis vervult een voortrekkersrol in alle financiële aspecten van de CO2-markt en heeft de knowhow om uitstekende oplossingen te bieden voor de handel in emissierechten. Fortis won deze prijs omdat zij voortdurend optreedt als een efficiënte marketmaker op de Europese CO2-markt en werd geprezen omdat zij de marktnorm heeft bepaald.

De resultaten werden verzameld op basis van een onderzoek van vooraanstaande CO2-marktdeskundigen. Meer dan 600 personen werden uitgenodigd om eraan deel te nemen. Op dinsdag 11 maart reikte Per-Otto Wold, CEO van Point Carbon, de prijs uit op de Carbon Market Insights 2008-conferentie in Kopenhagen.

Duizend zevenhonderd afgevaardigden uit meer dan zestig landen woonden de conferentie bij waarop sprekers waren uitgenodigd zoals de voorzitter, Dr. Rajendra K. Pachauri, die in 2007 de Nobelprijs voor de Vrede won, de Noorse Eerste Minister Jens Stoltenberg, de Executive Secretary van de United Nations Framework Convention on Climate Change Yvo de Boer en de Deputy Director General van de Europese Commissie Jos Delbeke.

Seb Walhain, Director of Environmental Markets bij Fortis Merchant Banking: "De markt heeft een lange weg afgelegd sinds ik in 2003 de eerste EU Emission Allowance tradeback ooit deed. Fortis realiseerde vorig jaar tienduizenden CO2-deals, voornamelijk voor haar honderden carbonbankingklanten, en is dus heel blij met deze prijs en met de erkenning. Wij streven ernaar onze marktdeskundigheid nog te vergroten voor onze klanten en mikken op een nog groter marktaandeel en nog meer succes in 2008!"

Point Carbon
Point Carbon is een vooraanstaand leverancier van onafhankelijke nieuws-, analyse- en adviesdiensten op de Europese en wereldwijde energie-, gas- en CO2-markten. Point Carbon biedt deskundigen een allesomvattende dienstverlening op het vlak van marktinformatie door fundamentele informatie, topspelers op de markt en bedrijfs- en beleidsontwikkelingen op de voet te volgen. De grondige kennis van Point Carbon over de energie-, gas- en CO2-emissiemarktdynamiek maakt ons de nummer1-leverancier van ongeëvenaarde informatie op deze markten. Het personeel van Point Carbon bestaat uit specialisten in het internationale en regionale klimaatbeleid, mathematische en economische modellen, voorspellingsmethodologieën, risicobeheer en marktrapportering. Point Carbon telt meer dan 15.000 klanten - onder wie de belangrijkste energiebedrijven, financiële instellingen, organisaties en regeringen ter wereld - in meer dan 150 landen. Carbon Market Insights van Point Carbon, de belangrijkste jaarlijkse conferentie in de CO2-sector, lokt elk jaar topspelers. Point Carbon organiseert ook een aantal netwerkevenementen, workshops en opleidingen van hoog niveau. Point Carbon heeft kantoren in Oslo (hoofdkantoor), Kiev, London, Tokio en Washington D.C.

Fortis Merchant Banking
Fortis Merchant Banking verzorgt financiële diensten op maat voor (middel)grote ondernemingen en institutionals. Als wereldwijde organisatie hebben wij ruime expertise in liquiditeitenbeheer, financiering van eigen en vreemd vermogen, gestructureerde financieringen, afdekking van commerciële en financiële risico's en vermogensstructurering. We bieden een compleet dienstenpakket aan internationale producenten, exporteurs en importeurs van grondstoffen. In fondsenadministratie, global custody, securities lending en clearing zijn wij wereldleiders. Dankzij ons geïntegreerde netwerk combineren wij de kracht van een internationale groep met lokale expertise. Onze Relationship Managers coördineren alle bankzaken en kunnen een beroep doen op specialisten op alle financiële terreinen. De bundeling van klantenkennis, expertise, innovatieve oplossingen en internationale aanwezigheid staat garant voor de groei van onze cliënten en van Fortis.

Fortis
Fortis is een internationale financiële dienstverlener op het gebied van bankieren en verzekeren. Wij bieden onze particuliere, zakelijke en institutionele klanten een breed pakket van producten en diensten via de eigen kanalen, in samenwerking met het verzekeringsintermediair en via andere distributiepartners. Met een marktkapitalisatie van EUR 32,3 miljard (29/02/2008), behoort Fortis tot de 15 grootste financiële instellingen van Europa. Onze sterke solvabiliteit, onze aanwezigheid in meer dan 50 landen en de toewijding en het professionalisme van onze 60.000 medewerkers stellen ons in staat om mondiale kracht te combineren met lokale flexibiliteit, een combinatie die garant staat voor optimale dienstverlening. Meer informatie is beschikbaar op www.fortis.com

Perscontacten:

Brussel:


+32 (0)2 565 35 84
Utrecht:

+31 (0)30 226 32 19
Investor Relations:

Brussel:


+32 (0)2 565 53 78
Utrecht:

+31 (0)30 226 65 66