ProLogis opnieuw nr. 1 in vastgoed op jaarlijkse Fortune-lijst America s Most Admired Companies

Amsterdam,12 maart 2008 - ProLogis, s werelds grootste eigenaar, beheerder en ontwikkelaar van distributiefaciliteiten, is door het toonaangevende Amerikaanse tijdschrift Fortune opnieuw op eerste plaats van de vastgoedmarkt gezet in de jaarlijkse lijst van America s Most Wanted Companies . Dit is het tweede achtereenvolgende jaar dat het bedrijf deze prestigieuze notering toegekend heeft gekregen.

ProLogis werd geselecteerd uit een groep bedrijven uit verschillende vastgoedsectoren, waaronder Host Hotels & Resorts (hotels), Jones Lang La Salle (vastgoed- en investeringsmanagement), Simon Property Group (retail) en Vornado Realty Trust (office/retail).

ProLogis werd door Fortune in alle acht prestatiecategorieën op de eerste plaats gezet: innovatie, people management, het gebruik van bedrijfsmiddelen, sociale verantwoordelijkheid, kwaliteit van het management, financiële gezondheid, lange termijn investeringen en de kwaliteit van producten/diensten. ProLogis behaalde ook de top tien van Most Admired bedrijven, een overzicht met de beste en slechtste bedrijven in de VS voor wat betreft innovatie en kwaliteit van het management.

414d904.gif

De lijst van Fortune is hier te vinden: http://money.cnn.com/magazines/fortune/mostadmired/2008/industries/42.html

Over ProLogis

ProLogis is s werelds grootste eigenaar, beheerder en ontwikkelaar van distributiefaciliteiten, met activiteiten in 118 markten in Noord-Amerika, Europa en Azië. Het bedrijf heeft ter waarde van $36,3 miljard vastgoed in eigendom, onder beheer en in ontwikkeling. Het gaat om 2.773 objecten met een totale oppervlakte van 47,4 miljoen vierkante meter (december 2007). Tot de klanten van ProLogis behoren productiebedrijven, retailers, transportbedrijven, logistieke bedrijven en andere bedrijven met grootschalige distributiebehoeften. Het hoofdkantoor van ProLogis is gevestigd in Denver, Colorado en het bedrijf heeft wereldwijd meer dan 1.500 werknemers. Het toonaangevende Amerikaanse blad Fortune heeft ProLogis in 2008 voor het tweede achtereenvolgende jaar op de eerste plaats in de vastgoedmarkt gezet, in de jaarlijkse lijst van America s Most Wanted Companies .