Ingezonden persbericht


F5 Networks breidt Application Ready Network uit met Microsoft Windows Server 2008

Schiphol-Rijk, 12 maart 2008 - F5 Networks, Inc. (Nasdaq:: FFIV) heeft zijn Application Ready Network (ARN) for Microsoft uitgebreid met Windows Server 2008. Al eerder maakten Microsoft Office SharePoint Server 2007, Exchange Server 2007 en Office Communications Server 2007 onderdeel uit van deze oplossing. F5 is de enige leverancier van Application Delivery Networking die gevalideerde, applicatiespecifieke oplossingen levert voor het optimaliseren van de prestaties, beschikbaarheid en schaalbaarheid van Microsoft-applicaties.

Microsoft Windows Server 2008 is een geavanceerd besturingssysteem voor nieuwe-generatie netwerken, applicaties en webservices. Het F5® ARN for Windows Server 2008 helpt bedrijven meer voordeel te behalen uit de inzet van de Microsoft-software. Het biedt tevens ondersteuning voor geüpdatet versies van Microsoft Internet Information Services (IIS) en Terminal Services. Ook ondersteunt ARN for Windows Server 2008 nieuwe Microsoft-technologieën, waaronder Windows PowerShell en SSTP (Secure Socket Tunneling Protocol).

F5 biedt met ARN de meest complete applicatiespecifieke producten, tools, templates en een handleiding voor kostenreductie van applicatiegebruik en -beheer. De ARN's van F5 bieden stapsgewijze procedures met uitgebreide handleidingen voor installatie en samenwerking binnen applicatie- en netwerkgroepen. Daardoor vermindert het risico op gemiste deadlines, budgetoverschrijdingen en slechte applicatie-implementaties. Iedere ARN-oplossing is uitgebreid getest in het Technology Centre van F5. Herbruikbare installatieconfiguraties helpen klanten meer voordeel te behalen uit de expertise van F5 op het gebied van applicatiebeschikbaarheid.

"Applicatie-implementatie en -upgrades kunnen kostbaar en tijdrovend zijn", zegt Zeus Kerravala, senior vicepresident Enterprise Research van de Yankee Group. "Doordat iedere applicatie op een unieke manier samenwerkt met het netwerk, kunnen specifieke netwerkconfiguraties van invloed zijn op de prestaties en beschikbaarheid. Met een ARN van F5 voor applicaties als Microsoft Windows Server 2008 kunnen bedrijven hun application delivery-omgeving afstemmen op de optimale interactie van applicaties in het netwerk en met eindgebruikers. Dat leidt tot eenvoudiger en minder kostbare applicatie-implementaties."

De jarenlange relatie tussen F5 en Microsoft heeft geresulteerd in verschillende mijlpalen op het gebied van ontwikkeling.

Nieuwe Terminal Services-engine - Deze zorgt voor hoogwaardige gebruikersbeschikbaarheid op zowel IPv4- als IPv6-netwerken en beschermt gebruikers tegen onvoorziene netwerkuitval.

Unieke IIS-acceleratietechnologieën - Deze stellen de F5-oplossing in staat om content sneller af te leveren bij gebruikers. Dit is mogelijk dankzij intelligente browser level caching, compressie en HTTP/TCP-optimalisaties van de F5 BIG-IP-oplossing.

Nieuwe flexibele Windows PowerShell-tools - Deze bieden klanten een brede variëteit van nuttige opties voor onderhoud en configuratie van hun F5-apparaten. Zo kunnen klanten hun BIG-IP-systeemconfiguraties integreren met applicaties van derden voor eenvoudig beheer. Meer informatie daarover is beschikbaar op PowerShell labs on DevCentralTM.

"IT-klanten zoeken vandaag de dag naar meer betrouwbaarheid, schaalbaarheid en beveiliging", zegt Ward Ralston, Group Technical Product Manager Windows Server Marketing bij Microsoft. "Met de ondersteuning van Windows Server 2008 door het Application Ready Network van F5 kunnen klanten een zeer betrouwbare infrastructuur creëren voor hun bedrijfskritische applicaties."

"Windows Server is een van de populairste applicatieplatforms binnen onze klantenkring", zegt Fred Noordam, Country Manager Nederland bij F5. "Mede daarom heeft F5 vanaf de bètaversie veel middelen besteed aan het testen van zijn applicatiebeschikbaarheidsportfolio met de Windows Server-platformtechnologieën om een hoog niveau van interoperabiliteit te realiseren. Microsoft heeft veel geïnvesteerd in een nieuwe en geoptimaliseerde TCP stack binnen Windows Server 2008. Als leider op het gebied van Application Delivery Networking heeft F5 deze inspanningen eveneens geleverd en ervoor gezorgd dat onze technologieën goed samenwerken. Daardoor bieden we klanten de snelste en meest optimale ervaring."

Meer informatie over de samenwerking tussen F5 en Microsoft is te vinden op www.f5.com/microsoft.

Over F5 Networks

F5 Networks is marktleider in Application Delivery Networking. Het bedrijf levert oplossingen die de veiligheid, snelheid en beschikbaarheid van applicaties verbeteren. De toevoeging van intelligentie en beheerbaarheid aan het netwerk zorgt voor het offloaden van applicaties en optimaliseert de storagelaag voor data. Hierdoor breidt F5 de kracht van intelligente netwerken uit naar alle niveaus voor applicatiebeschikbaarheid. De uitgebreide F5-architectuur integreert applicatieoptimalisatie met applicatie- en netwerkbeveiliging op een intelligente manier en vergroot zo de applicatiebetrouwbaarheid. Meer dan 16.000 organisaties en serviceproviders vertrouwen hun applicaties toe aan F5-technologie. Het hoofdkantoor van F5 is gevestigd in Seattle, Washington (VS). F5 Networks is in Nederland gevestigd te Schiphol-Rijk. Meer informatie: www.f5.com.