Persbericht

12 maart, 2008

IFS presenteert focus voor komende vijf jaar

Verhoging productopbrengst en overnames staan op het programma

IFS, wereldwijd zakelijk applicatieleverancier, start een nieuwe fase na de verbeterde jaarcijfers en verhoogde concurrentiepositie in 2007. Dit is het derde achtereenvolgende jaar dat IFS zijn winst verhoogt. De Raad van Bestuur van IFS heeft een langetermijnplan opgesteld voor groei, winstgevendheid en financiële stabiliteit. Daarnaast is er een beleidsdocument opgesteld over dividenden en het terugkopen van aandelen.

De komende vijf jaar (2008 tot en met 2012) richt IFS zich voornamelijk op verdubbeling van de productopbrengst (licenties, onderhoud en ondersteuning) door natuurlijke groei en overnames. Tussen 2001 en 2005 heeft IFS zich voornamelijk gericht op grote bedrijven in een specifieke markt. De productopbrengst nam in deze periode toe. Deze groei in productopbrengst komt voornamelijk door de versterkte positie van IFS binnen de sectoren defensie, energie, communicatie, bouw en procesindustrie. In deze sectoren zijn logistiek, dienstverlening, asset management en fabricage op projectbasis centrale processen. IFS biedt voor deze organisaties een modern en concurrerend product met een brede functionaliteit. Verder heeft de applicatieleverancier goede referenties en sterke partners binnen deze markten.

IFS wil zijn positie in de huidige markten en processen versterken in de komende vijf jaar. Dit wordt bewerkstelligd door te focussen op marketing, investeren in productontwikkeling, overnames en het versterken van de samenwerking met partners. Het uitbreiden van het klantenbestand binnen de huidige markten zal bijdragen aan meer winstgevendheid.