Politie Amsterdam-Amstelland



Aanhouding verdachte van straatroof / Diemen (12/03/08)

Na een uitzending in het opsporingsprogramma TerPlaatse van RTV Noord-Holland heeft een 17-jarige jongen uit Diemen zich donderdag 6 maart bij de politie gemeld. De Diemenaar wordt verdacht van het plegen van een gewelddadige straatroof waarbij zijn slachtoffer flink letsel opliep.

Op vrijdag 25 januari vond deze straatroof plaats op het metrostation Diemen-Zuid. Het slachtoffer kreeg klappen en schoppen en liep flink letsel op. Op 5 maart vroeg de politie in TerPlaatse aandacht voor dit gewelddadige misdrijf waarna de jongen zich meldde. Rechercheurs van district Oost hebben de zaak in onderzoek. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Onderzoek schietincident Venserpolder / Amsterdam (12/03/08)

De twee slachtoffers van het schietincident op dinsdagavond 11 maart bij het metrostation Venserpolder, zijn Amsterdammers van 27 en 29 jaar oud. De 27-jarige man overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. Het andere slachtoffer raakte gewond en is opgenomen in een ziekenhuis. De politie heeft hem aangehouden voor onderzoek en verhoor. De schutter wist te ontkomen in een auto. De politie stelde dinsdagavond een technisch sporenonderzoek in waarbij het station werd afgesloten. Agenten deden een buurtonderzoek en verschillende getuigen zijn gehoord. Mensen die nog niet met de politie hebben gesproken en toch informatie hebben, worden verzocht contact op te nemen met Bureau Opsporing van district Oost op 0900-8844. Een anonieme melding kan via M (Meld Misdaad Anoniem) op 0800-7000.

Twee hennepkwekerijen ontmanteld / Amsterdam (12/03/08)

In een woning aan de Jacob Paffstraat heeft de politie woensdagmorgen een hennepkwekerij ontdekt. Op de eerste etage en de zolder vonden agenten bijna 700 planten. Er werd een verdachte aangehouden.

In de Uiterwaardenstraat trof de politie woensdagmorgen iets meer dan 700 hennepplanten aan. Deze kwekerij maakt onderdeel uit van de ontdekking van kwekerijen aan de Bos en Lommerweg en de S. van Houtenstraat eerder deze week. De beide installaties en alle planten zijn in beslag genomen en vernietigd.