Ingezonden persbericht


Persbericht

12 maart 2008

MiraTes stoot Europese bedrijfsactiviteiten af
Branchegenoot OTC Medical BV zet activiteiten voort onder Test-Point label

MiraTes Europe BV, producent en distributeur van in-vitro diagnostische zelftests, maakt bekend dat het zijn Europese bedrijfsactiviteiten afstoot. De verkoop van zelftests via apotheken, drogisterijen en supermarkten in Europa zal door OTC Medical BV onder het merk Test-Point worden voortgezet. Test-Point, dat uitsluitend CE gecertificeerde zelftesten verkoopt, wordt reeds in vele kanalen in binnen- en buitenland verkocht. MiraTes ziet zichzelf genoodzaakt tot deze strategische wijziging vanwege een langlopende discussie met de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ).

Ondanks gunstige marktomstandigheden en -vooruitzichten liet het Europese bedrijfsonderdeel van MiraTes een teleurstellend resultaat zien over het jaar 2007. Om aan de groeiende vraag van zijn klanten te voldoen, heeft MiraTes in OTC Medical het bedrijf gevonden om de bedrijfsactiviteiten over te dragen. Wij hebben een groot distributienetwerk en ruime ervaring in de verkoop van CE gecertificeerde zelftesten , aldus Arjen van de Merwe, algemeen directeur van OTC Medical. Deze ontwikkeling zorgt ervoor dat Test-Point met afstand marktleider is in Nederland. Alle klanten zijn inmiddels op de hoogte gesteld en zullen weinig hinder ondervinden van de overdracht.

De kern van de discussie tussen MiraTes en IGZ is dat de overheid niet kan voorkomen dat Nederlandse burgers via het internet tests bestellen bij MiraTes Asia Ltd voor o.a. pfeiffer, prostaat en HIV zonder dat voor deze producten een Europese registratieprocedure hoeft te worden doorlopen. "IGZ grijpt telkens naar oneigenlijke middelen en brengt het MiraTes Europe BV schade toe", aldus Martin Brugman, algemeen directeur van het Rotterdamse bedrijf. "De rechter heeft IGZ hiervoor in maart en juli vorig jaar al op de vingers getikt." MiraTes heeft een klacht ingediend bij IGZ over haar onzorgvuldige handelswijze en bereidt een schadeclaim voor.

MiraTes Europe BV is sinds 1999 actief op de Europese markt voor in-vitro diagnostica. Als voorstander van het zelfbeschikkingsrecht heeft het Rotterdamse bedrijf een positieve bijdrage proberen te leveren aan de discussie over het wetenschappelijke en maatschappelijke nut van in-vitro diagnostische zelftests en op welke wijze dergelijke zelftests op een verantwoorde wijze vermarkt kunnen worden.

(343 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over OTC Medical

OTC Medical is in 2006 opgericht. Het bedrijf is gespecialiseerd in de commercialisering van gezondheidsproducten in de retail. Op de markt voor zelftesten wordt OTC Medical gerepresentateerd door het eigen label Test-Point.

Voor meer informatie over OTC Medical kunt u een bezoek brengen aan http://www.otc-medical.nl of contact opnemen met:

Arjen van der Merwe

OTC Medical BV

E-mail : arjen@otc-medical.nl

Telefoon: +31 (0)317 466 266

Over MiraTes

MiraTes is opgericht in 1999 en heeft zijn hoofdkantoor gevestigd in Rotterdam. De zelftests worden verkocht via apotheek en drogist in Nederland, België, Duitsland, Spanje, Groot-Brittannië, Tsjechië en Slowakije. Via verschillende webshops worden de producten wereldwijd aangeboden door o.a. MiraTes Asia Ltd., internetdistributeur van MiraTes-producten.

Bij MiraTes staat de individuele mens centraal, die om welke reden dan ook informatie zoekt over zijn gezondheid. De zelftests van MiraTes zijn speciaal ontwikkeld voor thuisgebruik en gebaseerd op standaard laboratoriumtests die ook in ziekenhuizen, ambulances, huisartsenpraktijken e.d. worden gebruikt.

Voor meer informatie over MiraTes kunt u een bezoek brengen aan http://nl.mirates.eu of contact opnemen met:

Roel Raatgever

MiraTes BV

E-mail: roel@mirates.com

Tel: +31(0) 10 262 13 38