Persbericht

Cognos en SPSS sluiten partnerschap voor integratie voorspellende analyse

Nieuwegein, 12 maart 2008 SPSS Inc. (NASDAQ: SPSS), een wereldwijd leider in software voor Predictive Analytics en Cognos, een IBM-bedrijf en wereldwijd leider in oplossingen voor Business Intelligence en Performance Management, maken vandaag bekend dat ze gaan samenwerken om de technologie van IBM Cognos 8 BI en SPSS Predictive Analytics te integreren. Klanten van Cognos kunnen eenvoudig de uitkomsten van hun voorspellende analyses verspreiden aan beslissers door de hele organisatie heen, om zo snel nieuwe kansen in de markt te signaleren en beoordelen en hier met vertrouwen op in te spelen.

Onderdeel van de overeenkomst is dat SPSS en Cognos samen de markt zullen benaderen, waarbij de nadruk zal liggen op het stimuleren van Predictive Analytics op branchegebieden, zoals risk management voor de financiële dienstverlening en het verzekeringswezen, de effectiviteit van campagnes en positionering van producten in de detailhandel en productie, en de verkoopeffectiviteit in de biowetenschappen. De integratie met de technologie voor Predictive Analytics van SPSS zal de krachtige oplossingen voor Performance Management van Cognos verder versterken en ondernemingen die hiervan gebruikmaken helpen om te anticiperen en reageren op veranderingen van marktomstandigheden, risico s en klantgedrag.

Gartner zegt Binnen een BI-platform zijn er vier functies die in de categorie analyse vallen: OLAP, voorspellende modellen maken, scorecards en visualisering. Maar met de toenemende interesse in proces- en strategiegedreven BI, zullen de behoeften aan voorspellende modellen en scorecards ook toenemen. Het maken van voorspellende modellen is nodig om vooraf te bepalen wat de gevolgen van verschillende bedrijfsgebeurtenissen zullen zijn. Als deze informatie op de juiste manier wordt gebruikt, kan deze zorgen voor een betere planning en een optimalisering van de bedrijfsprocessen. *

De University of Wollongong in Australië is een gezamenlijke klant, die gebruikmaakt van IBM Cognos 8 BI en SPSS Predictive Analytics. De universiteit streeft ernaar de prestaties te verbeteren op basis van een uitgebreid, geïntegreerd systeem voor Performance Management. Dit systeem verspreidt relevante en nauwkeurige informatie over de operationele, tactische en strategische doelstellingen aan de universiteitsgemeenschap. Het team dat op de University of Wollongong verantwoordelijk is voor de prestatie-indicatoren ziet de mogelijkheid om met de integratie van de IBM Cognos- en SPSS-technologie de cirkel voor Performance Management te sluiten.

Met Cognos kunnen we nu eenvoudig onze huidige en historische prestaties volgen en analyseren. De nauwere integratie van SPSS- en Cognos-software zal ons de mogelijkheid bieden om gemakkelijker vooruit te kijken en onze toekomstige prestaties te voorspellen, vooral rond belangrijke zaken als het verloop van studenten , zegt Nikita Atkins, Director of Performance Indicators van de University of Wollongong. We zullen in staat zijn om met IBM Cognos 8 geavanceerde statische modellen te verspreiden naar beslissers in een vorm die ze al gebruiken en begrijpen. Deze integratie van historisch inzicht en voorspellende uitkomsten zal van onschatbare waarde zijn voor onze beslissers.

In de dagelijkse praktijk van onze klanten kan informatie die is afgeleid uit de verzamelde data concurrentievoordeel betekenen. Een combinatie van leidende technologie en specifieke expertise is nodig om succesvol te zijn , zegt Mel Zeledon, Senior Vice-president, Global Alliances van Cognos. Deze samenwerking brengt twee marktleiders bij elkaar om klanten de vereiste, op best practices gebaseerde technologie en branchekennis te bieden om iedereen in de organisatie te laten profiteren van de voordelen van Predictive Analytics. Het is een natuurlijke aanvulling van en uitbreiding op ons bestaande platform en een combinatie waarmee onze klanten tot een betere besluitvorming kunnen komen en hun toekomstige concurrentievoordeel kunnen vergroten.

Onze klanten en prospects kijken steeds meer naar een nauw geïntegreerde oplossing die de toegankelijkheid van Predictive Analytics vergroot en waarmee ze hun Business Intelligence-systeem beter benutten , zegt Patrick McCue, Vice-president of Global Channels en Alliances bij SPSS. Deze aanvullende softwaresamenwerking met een marktleider zoals Cognos laat zien dat we ons continu richten op het versterken van ons alliantienetwerk om het gebruik van Predictive Analytics door de hele organisatie heen te bevorderen .


* Gartner, Business Intelligence Platform Capability Matrix door Kurt Schlegel, Bhavish Sood, 23 april 2007

Over SPSS
SPSS (NASDAQ: SPSS) is wereldwijd leverancier van software-oplossingen voor predictive analytics. De predictive analytics-technologie van SPSS optimaliseert bedrijfsprocessen doordat klanten hiermee beter in staat zijn zich op de kernactiviteiten te richten en te presteren. Met de opname van predictive analytics in de bedrijfsprocessen worden organisaties voorspellende ondernemingen . Zij zijn hiermee in staat om dagelijks weloverwogen beslissingen te nemen, waarmee bedrijfsdoelstellingen gerealiseerd worden en meetbare concurrentievoordelen bereikt worden. Meer dan 250.000 bedrijven, academische instituten, zorgaanbieders, marktonderzoeksbedrijven en overheidsinstellingen vertrouwen op de technologie van SPSS. SPSS is opgericht in 1968 en het hoofdkantoor is gevestigd in Chicago, Illinois. Meer informatie: http://www.spss.com

Over Cognos, an IBM Company
Cognos, een IBM-organisatie, is wereldwijd marktleider in oplossingen voor Business Intelligence en Performance Management. Het levert toonaangevende Business Intelligence en Enterprise Planning software evenals de bijbehorende diensten. Organisaties kunnen hiermee hun financiële en operationele prestaties beter plannen, begrijpen en beheren. Cognos is in januari 2008 overgenomen door IBM.