Gemeente Apeldoorn

Virtueel Zuidbroek in de lucht

De gemeente Apeldoorn heeft virtueel Zuidbroek op het internet gezet als uitbreiding van Virtueel Apeldoorn. Bezoekers aan virtueel Apeldoorn komen nu binnen in de nieuwe wijk Zuidbroek.

Bezoekers aan virtueel Zuidbroek krijgen op hun computer een deel van Zuidbroek te zien. Via hun computer hebben zij de mogelijkheid om met een ballon over de wijk te vliegen of er te voet doorheen te lopen. Daarbij komen ze al een aantal woningbouwprojecten tegen zoals die nu worden gerealiseerd. De bedoeling is dat, samen met de ontwikkelende partijen in Zuidbroek, zo stukje bij beetje een steeds vollediger beeld te zien. Bezoekers van virtueel Zuidbroek kunnen nu bijvoorbeeld al een bordje 'te koop' aanklikken in de voortuin van een woning en komen dan vanzelf bij de verkopende partij terecht. Herkenningspunten als park de Vellert en het kunstwerk de poema zijn al in het geheel opgenomen.

Apeldoorn loopt landelijk voorop bij de ontwikkeling van virtuele presentaties. Al eerder werden virtuele omgevingen ontwikkeld voor o.a. Groot Zonnehoeve, Kanaalzone, het Caterplein en Ugchelen. Het unieke is dat de gemeente uitgaat van een totaalconcept waarin in principe alle informatie ingevoerd kan worden. De gemeente levert de basis virtuele wereld voor heel Apeldoorn. Al naar gelang de behoefte van derden, kan hier allerlei informatie aan toegevoegd worden.

Via de website www.virtueelapeldoorn.nl maakt de bezoeker direct een keuze van het gebied waarin hij wil rondlopen.

Einde persbericht.


---- --