Gemeente Capelle a/d IJssel

|                                                                              |
Persbericht datum:
06 maart 2008
nummer:
07
|                                                                              |
Feestelijke opening 1e Capelse Cruyff Court
Op woensdag 12 maart om 13.30 uur wordt het eerste Cruyff Court in Capelle aan den IJssel feestelijk geopend. Het moderne trapveldje ligt aan de Purmerhoek. De officiële aftrap wordt gedaan door jeugdwethouder Aart-Jan Moerkerke, sportwethouder Micle Jaliens en Carole Thate van stichting Cruyff Courts KNVB Velden. Zij worden bij de opening geassisteerd door een aantal profvoetballers uit de regio.

Openingstoernooi
Na de officiële opening wordt er op het Cruyff Court een toernooi gehouden. Teams van de basisscholen 'De Octopus' en 'Pieter Bas', het gehandicapten team van CVV Zwervers en een gecombineerd team van de gemeente en Com·wonen zullen tegen elkaar strijden. De middag wordt afgesloten met een toernooi tussen verschillende wijkteams.

Initiatief
Op initiatief van een aantal jongeren uit de buurt is het voetbalveld dat voor de Purmerhoek lag vervangen door een Cruyff Court. Het Cruyff Court is tot stand gekomen in samenwerking met de gemeente Capelle aan den IJssel en woningbouwcorporatie Com·wonen.

Cruyff Court
De Cruyff Courts zijn een concept van stichting Cruyff Courts KNVB Velden. Door middel van het realiseren van sport- en spellocaties wordt het sporten weer teruggebracht in de wijk. Op een Cruyff Court is sport niet alleen een doel, maar is het ook een middel om thema's als sociale verantwoordelijkheid, integratie, samen spelen en normen en waarden in het spel te brengen. Het doel van het trapveldje is om de leefbaarheid in de buurt 'de Hoeken' te verbeteren.