Dag van de Zelfstandige: speciale 'zelfstandigentram' in Den Haag

11/03/2008 09:04

Platform zelfstandige ondernemers PZO

Den Haag, 11 maart 2008 - Sinds gisteren rijdt voor een periode van 4 weken een speciale 'zelfstandigentram' door Den Haag. De speciale HTM-tram is een initiatief van de Vereniging Platform Zelfstandige Ondernemers (PZO). Met de tram beoogt PZO de door PZO uitgeroepen eerste landelijke 'Dag van de Zelfstandige' op 12 maart 2008 kracht bij te zetten. Op de Dag van de Zelfstandige zal PZO de 'zelfstandigentram' inzetten om de staatssecretarissen Heemskerk (Economische Zaken), De Jager (Financiën) en Aboutaleb (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) vanaf hun ministerie naar een belangrijk debat in de Tweede Kamer over zelfstandig ondernemerschap te rijden.

De Tweede Kamer vergadert op 12 maart 2008 over de brief over zelfstandig ondernemerschap die het kabinet eind vorig jaar naar de Tweede Kamer stuurde. Deze brief is volgens PZO een belangrijke mijlpaal in de erkenning van de economische en maatschappelijke positie van zelfstandige ondernemers (zzp'ers, freelancers). Het is voor het eerst dat een kabinet een integrale beschouwing geeft over zelfstandige ondernemers. "Voor ons reden voor een klein feestje. De kabinetsbrief maakt echt werk van een betere verankering van zelfstandigen in wet- en regelgeving en markeert daarmee een omslagpunt in het denken over zzp'ers", aldus PZO-voorzitter Wim de Braak.

PZO zal op en rond de 'Dag van de Zelfstandige' met verschillende activiteiten op positieve wijze aandacht vragen voor het door het kabinet ingezette beleid. Een overzicht van de activiteiten is te vinden op de website www.dagvandezelfstandige.nl die eind vorige week is gelanceerd. Omdat het debat voor zelfstandigen van groot belang is, roept PZO zelfstandigen op om op 12 maart in Den Haag op de publieke tribune in de Tweede Kamer aanwezig te zijn. De 'Dag van de Zelfstandige' zal ieder jaar op de 2e woensdag van maart worden gehouden.

PZO, opgericht in 2002, is de grootste onafhankelijke belangenbehartigings-organisatie voor zelfstandige ondernemers zonder personeel. Iedere zelfstandige ondernemer kan lid worden van de Vereniging Platform Zelfstandige Ondernemers. Ruim 17.500 zelfstandigen in tal van sectoren weten zich inmiddels als lid van PZO voor hun collectieve belangen direct vertegenwoordigd in politiek Den Haag. Daarnaast hebben deze zelfstandigen toegang tot een scala aan bijzondere ledendiensten, waaronder de mogelijkheid om tegen zeer gunstige collectieve tarieven en voorwaarden verzekeringen af te sluiten op het gebied van arbeidsongeschiktheid, aansprakelijkheid en pensioen.