AD NieuwsMedia lanceert www.Sportwereld.nl

12/03/2008 08:23

Maes Okhuijsen

Rotterdam - Vandaag is de nieuwe sportsite van Nederland www.Sportwereld.nl gelanceerd. De sportsite is gekoppeld aan en wordt gemaakt door de redactie van de eerste sportkrant van Nederland: AD Sportwereld Pro. www.Sportwereld.nl blijft ook na de sportzomer van 2008 online, zowel als zelfstandig merk als binnen www.AD.nl.

Jeroen Mann, manager multimedia van AD NieuwsMedia: "Zeg je sport dan zeg je AD, zowel in de krant als op het internet. Sport is nu al een van de best gewaardeerde onderdelen op www.AD.nl, maar met de nieuwe site denken we deze zomer al 2 miljoen bezoekers per maand te kunnen halen. Zeker in combinatie met AD Sportwereld Pro, AD Sportwereld in het AD en de amateursportcommunity www.Mijnsportwereld.nl ontstaat niet alleen de beste site voor sportnieuws, maar tevens een enorm bereik onder sportliefhebbers. www.Sportwereld.nl is alvast een voorproefje voor de losse sportkrant die in april zal verschijnen."

De sportsite van Nederland staat naar model van www.AD.nl 24 uur per dag, zeven dagen per week garant voor nieuws, achtergronden en entertainment met betrekking tot sport en niets anders dan sport. Op www.Sportwereld.nl kan de bezoeker alles vinden over de vijf hoofdsporten Formule1, Schaatsen, Tennis, Voetbal en Wielrennen waarbij veel gebruik gemaakt wordt van video- en fotomateriaal en graphics. Naast artikelen van de grootste sportredactie van Nederland en natuurlijk actuele verslaggeving tijdens de grote sportevenementen hebben bezoekers de mogelijkheid actief te participeren: lezerscorrespondenten, die vanuit alle deelnemende landen verslag doen van het EK Voetbal; het AD Sportpanel dat bestaat uit lezers van AD Sportwereld Pro die net als de spraakmakende columnisten Chris van Nijnatten, Hugo Borst, Willem van Hanegem en Wilfred Genee graag en regelmatig hun mening geven over sport; bezoekers kunnen de favoriete opstelling van bijvoorbeeld het Nederlands elftal kiezen en hebben de mogelijkheid op alle artikelen, colums en stellingen te reageren. Verder zijn er voor bezoekers competities zoals Profcoach (voetbal), Rondemaster (Tour de France) en Schaatsmaster.

www.Sportwereld.nl speelt ook in op de wensen van adverteerders en biedt hen, naast de mogelijkheid om een specifieke doelgroep te bereiken, een aantal nieuwe mogelijkheden, zoals het adopteren of sponsoren van een sport of evenement.





http://www.sportwereld.nl