Politie Friesland

Politieberichten van woensdag 12 maart

Fryslân, 12-03-2008 o Politieberichten van dinsdag 11 maart 07.00 uur t/m woensdag 12 maart 07.00 uur.

Rijs: onderzoek containerbranden
De politie heeft het onderzoek afgerond naar de brandstichting in drie vuilcontainers, 15 januari 2008 's morgens vroeg op verschillende plaatsen in Rijs. De containers stonden aan de weg om geleegd te worden. De brandweer van Bakhuizen heeft de branden geblust, maar kon niet voorkomen dat de containers helemaal opbrandden. De politie heeft een onderzoek ingesteld. Naar aanleiding daarvan is vorige week vrijdag een 18-jarige inwoner van de gemeente Gaasterlân-Sleat aangehouden. Hij bekende de branden te hebben gesticht. Een reden hiervoor kon hij niet geven, wel had hij erg veel gedronken. Na verhoor werd tegen hem proces-verbaal opgemaakt. Tevens moet de jongen de schade vergoeden.

Leeuwarden: inbraak in schuur van woning
De politie onderzoekt een inbraak in een schuur, behorende bij een woning in de Koekoekstraat. Dinsdagochtend kwam men binnen na het forceren van een deur. Fietsen, bouw- en installatiemateriaal en gereedschap werden meegenomen. De 34-jarige eigenaar deed aangifte.

Frieschepalen: inbraak in kerk
De politie onderzoekt een inbraak in een kerk aan t Paed. In de nacht van maandag op dinsdag kwam men binnen na het forceren van een deur. Ook binnen in de kerk werden enkele deuren opengebroken. Uit het pand is een laptop weggenomen. Een 45-jarige inwoner van Frieschepalen deed namens de gedupeerde instelling aangifte.

Drachten: getuige aanrijding gezocht
De politie is op zoek naar een getuige van een aanrijding, vrijdagmiddag 7 maart j.l. omstreeks 14.15 uur op de parkeerplaats aan het Schuttersveld te Drachten. Daar werd nabij de Aldi supermarkt een lichte personenauto, merk Renault Megane aangereden. De dader is weggereden maar een getuige heeft het kenteken genoteerd en heeft dit doorgegeven aan de eigenaar van de aangereden auto. De politie wil graag in contact treden met deze getuige.

Bakkeveen: inbraak bedrijf
De politie onderzoekt de inbraak in een bedrijfspand aan de Mjumster Wei. In de nacht van maandag op dinsdag werd van het pand een raam vernield, waarna een geldbedrag werd weggenomen. De 41-jarige eigenaar uit Bakkeveen deed aangifte.

Leeuwarden: inbraak in schuur
De politie onderzoekt een inbraak in een schuur behorend bij een woning in de Jansoniusstraat. In de nacht van zondag op maandag kwam men de tuin van de woning binnen na het forceren van een
schuttingdeur. In de tuin stond een niet afgesloten schuur, waaruit twee fietsen werden weggenomen. De 41-jarige eigenaar heeft aangifte gedaan.

Fryslân: executieactie
De politie heeft maandag met vier ploegen een executieactie gehouden in de gemeenten Weststellingwerf, Ooststellingwerf, Lemsterland en Skarsterlân. Bij een dergelijke actie worden mensen bezocht die nog een gevangenisstraf moeten uitzitten of achterstallige boetes moeten betalen. In totaal werd voor 1461,77 aan openstaande boetes geïnd en werden er twee vonnissen betekend. Eén persoon werd aangehouden omdat hij nog een gevangenisstraf moest uitzitten.

Burgum: automobilist gewond na eenzijdig ongeval
De politie heeft dinsdagmiddag op de Hillemaweg een eenzijdig ongeval afgehandeld, waarbij een 18-jarige automobilist uit Garyp gewond raakte. De bestuurder verloor in een bocht, vermoedelijk door een te hoge snelheid, de macht over het stuur. Het Garyper schampte hierbij een tegenligger, waarna zijn voertuig enkele malen over de kop sloeg. Het slachtoffer liep hierbij letsel op aan zijn hand en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Leeuwarden: man gewond na aanrijding
De politie heeft dinsdagmiddag een aanrijding op de Victoriestraat afgehandeld, waarbij een 81-jarige inwoner van Leeuwarder gewond raakte. De man zat als passagier in een auto van 65-jarige automobiliste uit Leeuwarden. Het duo wilde parkeren in de Victoriestraat. De man stapte uit de auto om aanwijzingen te geven. De vrouw was in de veronderstelling dat haar auto in de achteruit stond. Ze gaf gas, schoot plotseling vooruit en raakte de Leeuwarder die op de stoep stond. Het slachtoffer kwam ten val en liep letsel op aan zijn arm en hoofd. De man werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in de stad.

Bolsward: inbraak in horecagelegenheid
De politie onderzoekt een inbraak in een horecagelegenheid aan het Marktplein. In de nacht van dinsdag op woensdag kwam men binnen na het forceren van een deur. Uit het pand werd een geldkistje met daarin een geldbedrag weggenomen. Namens het gedupeerde horecabedrijf deed een 35-jarige inwoner van Leeuwarden aangifte.