Gemeente Stadskanaal

Gewijzigde openingstijden

Het gemeentehuis en het loket Wonen, Welzijn en Zorg in het bedrijfsverzamelgebouw A22 aan de Aziëlaan in Stadskanaal zijn gesloten van:

* vrijdag 21 maart tot en met maandag 24 maart 2008

De burgerlijke stand is, uitsluitend voor aangiften van geboorte en overlijden, geopend op zaterdag 22 maart 2008 van 9.00 tot 10.00 uur.

Nieuwe Gemeentegids 2008

De Gemeentegids 2008 valt in week 11 (van 10 tot en met 14 maart) bij u in de bus. Hebt u aan het einde van de week nog geen gemeentegids ontvangen, dan kunt u contact opnemen met:

De Kleine Media in Schagen

T (0224) 210 990

E stadskanaal@dekleinemedia.nl

Zij zorgen dat u alsnog een exemplaar ontvangt.

Bouwplannen

Wie bouwplannen heeft, moet (meestal) een vergunning aanvragen bij de gemeente. De gemeente publiceert alle ingekomen aanvragen. Zo kan iedereen op tijd op de hoogte zijn over wie van plan is te gaan bouwen of verbouwen. De beslissingstermijn voor een lichte bouwvergunning is zes weken en voor een reguliere bouwvergunning twaalf weken. Alleen tegen een verleende vergunning kan door belanghebbenden bezwaar gemaakt worden, dus niet tegen een aanvraag.

In de periode van 28 februari t/m 6 maart 2008 zijn de volgende aanvragen om een vergunning ingediend.

Stadskanaal

* Irenelaan 2, voor het plaatsen van een kas, d.d. 29 februari
* Valreep 7, voor het plaatsen van een kozijn, d.d. 4 maart
* Drouwenerstraat 3A, voor het plaatsen van een carport met berging, d.d. 4 maart

* Oosterstraat 43, voor het legaliseren van een blokhut, d.d. 5 maart

Onstwedde

* Holte 3, voor het uitbreiden van een woning, d.d. 6 maart

Alteveer

* Keiweg 1, voor het uitbreiden van een multifunctioneel gebouw, d.d. 5 maart

Mussel

* Zandtangerweg 18, voor het uitbreiden van een woning, d.d. 28 februari

De rayonarchitect van de welstandscommissie komt op de dinsdag van alle even weken om 10.00 uur. Deze bijeenkomsten zijn openbaar. Belanghebbenden kunnen zich melden bij de receptie.

De uitslag van het welstandsadvies is op de oneven weken op maandag van 16.00 tot 17.00 uur op te vragen bij de heer J. de Vries, T (0599) 631 436.

Meer informatie: de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Openbare registers bouwplannen

Wilt u weten welke bouwplannen actueel zijn of hoe het staat met de aanvraag van een bepaalde bouwvergunning? In het gemeentehuis bij de balie van bouw, milieu en bijzondere wetten zijn registers ingericht die voor een ieder in te zien zijn.

Verleende bouwvergunning

Burgemeester en wethouders van de gemeente Stadskanaal maken bekend dat zij, onder ge-bruikmaking van een vrijstellingsprocedure conform artikel 19, tweede lid van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, bouwvergunning 1e fase hebben verleend aan:

* Praktijkschool De Catamaran, Gelderselaan 1 in Stadskanaal voor het uitbreiden van de prak-tijkschool De Catamaran op het perceel Gelderselaan 1 in Stadskanaal.

Belanghebbenden kunnen, binnen een termijn van zes weken na datum van vergunningverlening, een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders.

Meer informatie: de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.
* 12 maart 2008