Persberichten

ESEF Engineering Awards 2008 uitgereikt

Publicatiedatum: 11-03-2008

Veel applaus en bewondering voor de Pick & Place unit van Viber Metaal waarmee volautomatisch kegels worden geplaatst om de weg af te zetten. De ESEF-exposant sleepte met deze toepassing de Platina ESEF Engineering Award 2008 in de wacht. Alsof dat nog niet genoeg was won de Pick & Place ook nog de Made in Holland Award. Een trotse directeur Vissers van Viber Metaal nam de Platina Award in ontvangst uit handen van juryvoorzitter prof.dr. Arthur Eger. De EEA Awards werden 11 maart uitgereikt in de Jaarbeurs in Utrecht.


Ook Metaalgieterij Bruijs ontving twee prijzen. Behalve de Zilveren ESEF Engineering Award ontvangt algemeen directeur en techneut Ard-Jan Bruijs ook de Publieksprijs voor zijn inzending: de DragonLight. De jury spreekt van een knappe prestatie om zo'n kunstzinnig product (een aluminium gegoten lampenbehuizing) om te zetten in een maakbaar armatuur. De lamp bestaat uit vijf in zeewaterbestendig gegoten delen met een maximale spanwijdte van 2,20 meter. De lampen zijn gegoten voor een nieuwbouwwijk in Kopenhagen.

De Gouden Award ging naar MMID full service design team uit Delft voor de compacte stoelliften langs trappen. Hiermee haakt de winnaar in op de vergrijzingsproblematiek. De stoel kan volledig worden ingeklapt waardoor huisgenoten er geen last van hebben. "Een typisch voorbeeld van slimme engineering, waarbij de kostprijs van het geheel met 40 procent is verlaagd", aldus Eger.

Voor de ESEF Engineering Awards waren veertien producten en applicaties ter jurering aangeboden, hiervan waren er negen genomineerd. De Made in Holland Award is een bekroning voor een product van Nederlandse bodem. Vanuit de ESEF Engineering Awards en de Techni-Show Innovatie Awards kwamen per prijs vijf genomineerden in aanmerking voor deze award.

-.-.-.-.-.-.-

Noot voor de redactie (