Datum: 12 maart 2008

Regio Woensdag 12 maart te zien in Team West In het opsporingsprogramma 'Team West' van Omroep West van woensdag 12 maart doet Politie Hollands Midden een oproep voor getuigen van een aantal zaken. Woensdag 5 maart omstreeks 09.00 uur, vond er een ramkraak plaats in winkelcentrum de Herenhof in Alphen aan den Rijn. Met een gestolen Volkswagen Polo probeerde men de toegangsdeur, tot de ruimte achter de pinautomaten open te rammen. Toen dit mislukte, reden de daders weg op een blauwe scooter. De gestolen auto werd rijdend achtergelaten en reed onbestuurd de entree van een flatgebouw binnen. De auto heeft vermoedelijk een aantal dagen, voor de ramkraak, geparkeerd gestaan op de Keizershof in Alphen. Winkeldiefstal in Hillegom: woensdagmiddag 23 januari vond een diefstal van goederen plaats uit een parfumerie aan de Hoofdstraat door een man en vrouw. Winkeldiefstal in Leiden: dinsdagmorgen 19 februari pleegde een man winkeldiefstal bij Douglas aan de Haarlemmerstraat. In de winkel hoorde iemand de man, tijdens de diefstal, zeggen: "Ik heb de Gucci." Kennelijk steelt de man op bestelling. Winkeldiefstal in Rijnsburg: vrijdag 8 februari in de middag liepen twee mannen drogisterij Kruidvat aan de Vliet Noordzijde in Rijnsburg binnen. Een van de mannen trok de aandacht van het personeel, zodat de tweede man over de balie heen een doos sloffen sigaretten wist te stelen. Team West is iedere woensdag te zien op RTV West om 17.15, 19.30 en 21.30 uur. De uitzending wordt iedere donderdag tot 15.00 uur herhaald. Heb je een onderwerp gemist of wil je een onderwerp nog eens goed nakijken, kijk dan op de website www.teamwest.nl . Je kunt de opnames nog de hele week na de uitzending bekijken. Team West is een samenwerkingsverband tussen Politie Hollands Midden, Politie Haaglanden, het Openbaar Ministerie en RTVWest.

Hillegom Onderzoek naar vernielingen De politie doet onderzoek naar een reeks vernielingen die vooral in de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 maart op diverse plaatsen en tijdstippen in Hillegom werden gepleegd. Van negen woningen werd een ruit ingegooid met een baksteen. Bij nog twee woningen weerstond het glas de steen. Van één auto werden in twee opvolgende nachten banden lek gestoken. De politie heeft nog geen idee over de daders en vraagt mensen die mogelijk iets gezien hebben of er iets van denken te weten, te bellen met de politie in Hillegom via 0900-8844. De vernielingen gebeurden aan de Parklaan, waar zowel die nacht als in de nacht van zaterdag naar zondag banden van een auto werden lek gestoken, de Stationsweg, de Sixlaan, de Willem de Zwijgerlaan, de Raadhuisstraat, de Eboralaan, Trompenburg, de Populierenlaan en de Van Tetsstraat.

Leiden Politie houdt twee mogelijke inbrekers aan De politie heeft afgelopen nacht op de Montgomerystraat twee mannen aangehouden. Tegen de twee zijn verdenkingen dat zij bij een bedrijf aan de Rooseveltstraat bezig waren om in te breken. Een getuige zag de twee daar rond 01.40 uur in donkere kleding en met bivakmutsen op rondlopen en belde de politie. De twee waren inmiddels op fietsen gestapt en weggereden. De politie vond ze al snel. Bij zich hadden ze een rugzak met daarin veel inbrekerswerktuig. Bij het bedrijf aan de Rooseveltstraat bleek dat daar een container met daarin vlees en vis open was gebroken. Beide mannen, een 27 jarige uit Alphen aan den Rijn en één waarvan de identiteit nog niet bekend is, werden aangehouden en zijn voor het verdere onderzoek ingesloten.

Hazerswoude - Rijndijk Ongeval Een 39 jarige motorrijder uit Alphen aan den Rijn verloor dinsdag 11 maart rond 14.45 uur op de Rijksweg N11 de macht over zijn stuur en botste tegen de vangrail. De man werd voor onderzoek en mogelijk een hersenschudding vergebracht naar het Groene Hart ziekenhuis in Gouda. De politie liet daar van de man een bloedproef afnemen om te onderzoeken of hij niet te veel gedronken had. Zelf gaf de man namelijk aan dat hij twee mix-drankjes had gedronken. De politie wacht het onderzoek af en maakt daarna zonodig proces-verbaal op.

Moordrecht Inbraak in winkel De politie doet onderzoek naar de inbraak in een 'Primera' winkel in het winkelcentrum aan De Smidse. Afgelopen nacht rond 03.50 uur vernielden vermoedelijk twee mannen een ruit van de winkel. In de winkel stalen zij geld, en een nog onbekend aantal pakjes sigaretten en dozen sigaren. Volgens een getuige liepen ze weg in de richting van de Sluislaan. De politie heeft ze nog niet kunnen aanhouden.


---

Aan de redactie /

Politie Hollands Midden