Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 12 maart 2008

Reed Business' wervingssite Werkenbijreedbusiness.nl biedt `Beste Digitale Sollicitatie-ervaring'

Reed Business' wervingssite Werkenbijreedbusiness.nl is uitgeroepen tot de website die sollicitanten de 'Beste Digitale Sollicitatie-ervaring' biedt. Dat gebeurde op dinsdag 11 maart jl. tijdens het Digitaal Werven Event in Utrecht. Werkenbijreedbusiness.nl streed om de titel tegen de wervingssites van onder meer Heineken, LogicaCMG, Ordina en Achmea. De jury prees Reed Business' recruitmentsite om `het overzichtelijke design, dat in één oogopslag duidelijk maakt wat Reed Business doet en wat ze willen vertellen.' En om `de hoeveelheid en toegankelijkheid van de informatie, het aansprekende taalgebruik en de aansprekende video's, en het vermijden van de standaard verhalen die je vaak vindt op recruitmentsites.'
De site werd 'authentiek, transparant en eerlijk' genoemd, en geeft volgens de jury een heel goed beeld van hoe het is om bij Reed Business te werken. Ook qua sollicitatieprocedure en de behandeling van reacties van sollicitanten scoort Reed Business goed. In de verkiezing werden meer dan 100 recruitmentsites van Nederlandse bedrijven geëvalu- eerd. De sites werden beoordeeld op basis van 51 criteria, waaronder design, gebruikers- gemak, functionaliteiten, inhoud van de site, opbouw van de vacatures en innovatieve toepassingen. Niet alleen de website zelf, maar ook het online sollicitatieproces en de reacties op de sollicitaties van de onderzoekers wogen zwaar mee in de beoordeling. In de tweede ronde werden de negen genomineerde websites voorgelegd aan een expert-jury, bestaande uit arbeidsmarktcommunicatiedeskundigen, designers, een usability expert, een headhunter en een student.
De negen genomineerden:
Achmea
CMS Derks Star Busmann
De Brauw Blackstone Westbroek
Heineken
LogicaCMG
Ordina
Reed Business
Sogeti
Sogyo
www.werkenbijreedbusiness.nl
Reed Business is onderdeel van een van 's wereld grootste mediaconcerns Reed Elsevier. Reed Business geeft merken uit als Elsevier , FEM Business, Misset Horeca, Boerderij, Zibb en Totaljobs, en neemt daarmee marktleidende posities in in vrijwel alle business-to-business sectoren.
Meer informatie bij René Leermakers, directeur Human Resources, T: (0346) 57 72 37 of Annemiek Kraaijvanger, manager Corporate Communicatie, T: 06 22 72 72 45.


---- --