Ingezonden persbericht


Persbericht

Den Haag, 5 maart 2008

Meneer Aart opent de expositie 'Sesamstraat in Madurodam'

Op woensdag 12 maart om 16.30 uur verricht Aart Staartjes, in Sesamstraat bekend als Meneer Aart, de officiële opening van de expositie 'Sesamstraat in Madurodam' in aanwezigheid van Alexandra Tan, de 18-jarige burgemeester van Madurodam. Madurodam organiseert deze expositie samen met educatieve
non-profit organisatie Sesame Workshop met medewerking van de NPS.

De expositie is typisch Sesamstraat: educatief amusement, leerzame avonturen en spellen waarmee kinderen zelf aan de slag gaan door middel van het Sesamstraat Paspoort. Tekenen en knutselen bij Bert en Ernie, zich uitleven in het Broccolibos, rekenen bij Graaf Tel, luisteren naar verhalen in de duinen van Sesamstraat en niet te vergeten: op de foto met de levensgrote Bert, Ernie of Elmo.

Uitgezonden in 130 landen
Het peuter- en kleuterprogramma Sesamstraat komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten. Het bestaat daar al sinds 1969. De Amerikaanse programmamakers blijken destijds een unieke, universele formule ontwikkeld te hebben om kinderen spelenderwijs te stimuleren te tellen en lezen, te delen en elkaars overeenkomsten en verschillen te accepteren. De serie wordt inmiddels in ruim 130 landen over de wereld uitgezonden, in meer dan 25 verschillende internationale versies.

Sesamstraat in Nederland
In Nederland begon de NOS op 4 januari 1976 met de uitzendingen. Tegenwoordig produceert de NPS het programma en wordt het drie keer per dag uitgezonden bij Z@ppelin. Het programma is nog steeds ongekend populair bij alle generaties en heeft een naamsbekendheid van bijna honderd procent. Naast de internationale figuren zoals Bert, Ernie en Elmo zijn er speciale figuren door de Nederlandse Sesamstraat ontwikkeld: Pino, Tommie, Ieniemienie en sinds 2003 het babyvarkentje Purk.

Openingstijden
De expositie Sesamstraat in Madurodam opent 13 maart voor het publiek en duurt tot en met 26 oktober 2008. De openingstijden van de expositie zijn van 10.00 tot 18.00 uur (in juli en augustus van 10.00 tot 22.00 uur). Voor bezoek aan de expositie wordt geen extra toeslag op de toegang van Madurodam berekend.
Madurodam is tot en met 30 juni dagelijks open van 9.00 tot 20.00 uur; in juli en augustus tot 23.00 uur; vanaf september tot 18.00 uur. Meer informatie
Voor meer informatie kunnen bezoekers terecht op www.madurodam.nl