Time : 13:19:21
Date : 12 March 2008
Sender Name: ISS nv

ISS Industrial Services neemt T.O. & S. over

Op 29 februari jongstleden heeft ISS Industrial Services nv (ISS IS), deel van de groep ISS, de Limburgse onderneming Technisch Onderhoud &
Services bvba (T.O & S.) overgenomen. Dit bedrijf maakte deel uit van de groep ABMT (Algemene Bouw- en Milieutechnieken), gespecialiseerd in de bouwsector en actief in Vlaanderen en Wallonië. De groep ABMT zal zich na deze transactie toespitsen op het verder uitbouwen van haar bouwactiviteiten (civiele en speciale technieken).

T.O.& S., gevestigd in Ham en Gent sedert 2003, houdt zich bezig met technisch onderhoud. Tot hun belangrijkste klanten behoren onder andere Electrabel, Campina, Marlux, Carestel, Ecolab, Total, Pfizer en Beaulieu.

De overname van T.O. & S. door ISS Industrial Services, gespecialiseerd in technisch onderhoud, versterkt de positie van ISS IS in Vlaanderen.

T.O. & S. heeft vorig jaar een omzet van 5 miljoen euro gerealiseerd. Dankzij de diversificatie en een sterker aanbod, hoopt ISS Industrial Services op een verhoogde groei van 10 tot 15%. Deze overname zal zeker ook positieve gevolgen hebben voor de 75 medewerkers van T.O. &
S.

Danny Kusters, de vroegere Algemeen Directeur van T.O.& S., en zijn naaste medewerkers blijven actief, waardoor de klanten van T.O. & S. een garantie hebben voor de voortzetting van de gekende kwaliteitsservice. Dit vergemakkelijkt eveneens de integratie van T.O. & S. in de groep. T.O. & S. zal zijn activiteiten verder zetten onder zijn eigen naam.

De T.O.& S. filialen, respectievelijk gelegen in Ham en Gent, zullen samensmelten met de ISS IS filialen in Heusden-Zolder en Gent.

ISS België is lid van de Deense groep ISS die facility services aanbiedt in 4 domeinen:

Property Services - Office Support - Cleaning - Catering Met zijn 12.000 medewerkers en filialen in Anderlecht, Antwerpen, Beringen, Brussel, Destelbergen, Estaimpuis, Floreffe, Gent, Groot-Bijgaarden, Halle, Heusden-Zolder, Heverlee, Isnes, Lokeren, Luik, Roeselare, Saive, Spiere-Helkijn, St. Katelijne-Waver, Tienen, Vilvoorde, Wilrijk, Zaventem en Zwijndrecht is ISS de belangrijkste leverancier van "facility services" in België.

In 2007 haalde ISS Belux een omzet van 387 miljoen euro. De Deense groep ISS, die wereldwijd meer dan 435.000 mensen in 53 landen tewerkstelt, realiseerde in 2007 een totale omzet van 8,6 miljard euro.

Wij blijven te uwer beschikking voor meer informatie in verband met dit persbericht. Aarzel niet om een mail te sturen naar walter.kestens@be.issworld.com. U ontdekt alles over onze brede waaier aan diensten op www.iss.be.