ABP


12 maart 2008

Nieuwe Argumentenkaarten helpen zowel werknemer als werkgever

ABP presenteert keuze-instrument langer doorwerken

Een goede pensioenregeling sluit aan bij de arbeidssituatie en staat daarom niet op zichzelf. Andere mogelijkheden om individueel het beste uit werken en gepensioneerd zijn te halen, worden steeds belangrijker. Een van de belangrijkste daarvan is het bewust kiezen van het beste moment om te stoppen met werken. Naast de introductie van het nieuwe ABP KeuzePensioen staat ABP achter active aging, het op passende wijze plezierig langer doorwerken.

Daarom biedt Jo van Engelen de staatssecretarissen Van Bijsterveldt van OCW en Aboutaleb van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de nieuwe Argumentenkaarten aan. Ze zijn bedoeld om mensen die overwegen te stoppen met werken te helpen bij hun keuzes. Er zijn nu ook speciale kaarten die FPU'ers (vervroegd gepensioneerden) en gepensioneerden gefundeerd de weg naar een baan in het onderwijs te wijzen.

Jo van Engelen presenteert de nieuwe hulpmiddelen namens ABP, het pensioenfonds voor overheid en onderwijs. Hij doet dat tijdens de aftrap van het project Wijs Grijs in het Onderwijs op woensdag 12 maart 2008 in Leidschendam.

De Argumentenkaarten voor FPU'ers zijn speciaal voor dit project gemaakt om mogelijke 'spijtoptanten' onder de FPU'ers weloverwogen de weg te wijzen. Samen met gepensioneerden die nog willen werken, kunnen FPU'ers een belangrijke rol gaan spelen bij het verminderen van de ernstige personeelstekorten in het onderwijs. Op rijpere leeftijd aan de slag bij het onderwijs, betekent voor velen eerst enkele belangrijke beslissingen nemen in een labyrint van keuzemogelijkheden. Langer doorwerken of herintreden kan vanuit twee perspectieven worden bekeken. Daarom is er in beide gavallen zowel een Argumentenkaart voor werknemers als voor de werkgevers. De Argumentenkaarten moeten ook helpen bij een vruchtbare dialoog tussen werknemer en werkgever. ABP brengt de afwegingsinstrumenten actief onder de aandacht van de bij het fonds aangesloten 4100 werkgevers met ruim 1,1 miljoen werknemers. Alle Argumentenkaarten zijn ook online te raadplegen. Wijs Grijs in het Onderwijs, woensdag 12 maart 2008, Veurs Lyceum, Burg. Kolfschotenlaan 5, 2262 EZ Leidschendam 16.00 u. Voor meer informatie namens ABP: Marcel Vleugels 06-13842649, APG Concern Communicatie.

E-mail concern.communicatie@apg.nl