Ingezonden persbericht


Persbericht

DR Anton Philipszaal/Lucent Danstheater

Den Haag, 12 maart 2008

Groot muzikaal feest voor de jeugd tijdens Haagse Muziek Driedaagse

In het Paasweekend volop gratis jeugdprogrammering in de nostalgische Spiegeltent en Classic Express op het Spuiplein.

Het eerste lustrum van de Haagse Muziek Driedaagse vindt tijdens het Paasweekend op 22, 23 en 24 maart plaats. Een klassiek muziekfestival met grote meesters en jong talent, dit jaar voor het eerst met een vleugje jazz. Naast de vele grote namen van het festival, zoals Dmitri Bashkirov, José van Dam, Branford Marsalis en Steve Coleman is er ook speciale jeugdprogrammering. Drie dagen lang zijn er diverse concerten voor de jeugd op het Spuiplein; in de nostalgische Spiegeltent en in de Classic Express, een mobiele concertzaal. Deze concerten zijn gratis toegankelijk, maar er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Spiegeltent
In de Spiegeltent zijn gedurende de drie dagen diverse voorstellingen en concerten voor de hele familie. Zoals presentaties van de PI-projecten door de jongste en kleinste talenten van het Koninklijk Conservatorium. Pivoco en Piposo zijn onderdelen van deze projecten en staan voor viool en cello (Pivoco) en piano en slagwerk (Piposo) onderwijs voor kleuters aan het Koninklijk Conservatorium. Anders dan bij 'gewoon' vioolles leren de kinderen (in de leeftijd 5-12 jaar) bij Suzuki-vioolles, onder leiding van Stieneke Voorhoeve-Poot, aanvankelijk spelen zonder noten te lezen. Van deze bijzondere lesmethode wordt een demonstratie gegeven. Verspreid over de drie dagen is er een jazzconcert voor kinderen gepresenteerd door Jazz4kids. Alsook muziektheater in de vorm van 'Opera uit een jurk'. Lizet van Beek onthult zingend, onder begeleiding van de accordeon, een minitheater dat in haar jurk verborgen zit. En er is een bijzonder optreden van de Vier Virtuozen (viool, contrabas, piano en slagwerk). Hun repertoire gaat van Bach via de Blues naar Brazilië en verder.

Classic Express
Tijdens het festival opent de Classic Express, een grote truck, haar deuren voor alle jonge bezoekers. Deze rijdende concertzaal is in het leven geroepen om kinderen in het basisonderwijs op een eigentijdse en spectaculaire manier kennis te laten maken met klassieke muziek. De muziek wordt gespeeld en gepresenteerd door prijswinnaars van het Prinses Christina Concours. De Classic Express is toegankelijk voor kinderen in de leeftijd van 6-10 jaar.

Voor meer informatie: www.muziekdriedaagse.nl