Diorama's Louk van Kooten nu ook via webwinkel te koop


ENSCHEDE, 20080312 -- De Enschedese kunstenaar Louk van Kooten heeft sinds kort ook zijn eigen webshop. Voor zijn diorama-specialisme is er nu de website http://3dschilderij.biedmeer.nl ingericht. Op deze website is een groot gedeelte van zijn werken te vinden en kunnen de werken eenvoudig via de webshop worden besteld.

Volgens Wikipedia is een diorama: "Een diorama (ook: kijkkast) is een (vaak museale) opstelling waarbij voorwerpen zodanig staan opgesteld dat er een indruk van een mogelijke bestaande werkelijkheid wordt getoond". In de praktijk is het een soort schilderij waar de dieptedimensie aan toe is gevoegd.

De diorama's, ook wel 3D schilderijen genoemd, van Louk van Kooten hebben zeer diverse onderwerpen. Deze variëren van pianospelen tot Amsterdam en van voetbal tot de walskoning Strauss. Enkele exemplaren hebben als onderwerp Wenen, de plek van waaruit Louk van Kooten de laatste jaren veel heeft gewerkt.

Op de website http://3dschilderij.biedmeer.nl zijn 20 exemplaren van Louk's werken te vinden. De prijzen variëren van ¤ 399 tot ¤ 899.





Diorama webshop