NPO en Wereldomroep voegen sales-activiteiten samen

Eén centrale, internationale distributeur van Nederlandse publieke omroep

De Salesafdeling van RNW (Radio Nederland Wereldomroep) en NPO Sales worden per 1 maart 2008 samengevoegd. De salesactiviteiten van RNW staan bekend om het ruime aanbod documentaires en animatiefilms, waar NPO Sales een sterke positie heeft in de genres documentaire, jeugd en drama. Door samenvoeging van de activiteiten onder de naam NPO/RNW Sales onstaat één centrale, internationale distributeur voor Nederlandse publieke omroepen en onafhankelijke film- en televisieproducenten.

NPO/RNW Sales, onderdeel van NPO Bedrijfsvoering, gaat nieuwe activiteiten ontwikkelen voor de internationale verkoop en promotie van Nederlandse kwaliteitsprogramma's. Kaisa Kriek, Manager NPO/RNW Sales: "De sales- en promotieactiviteiten van RNW en de NPO hadden een grote overlap op internationale tv-beurzen en festivals. Door efficiencywinst kunnen we nieuwe activiteiten ontplooien om de internationale potentieel van het Nederlandse publieke televisie aanbod nog beter te benutten."

Over NPO/RNW Sales
NPO/RNW Sales is een organisatie voor de internationale verkoop en promotie van kwaliteitsprogrammaŽs van de Nederlandse publieke omroepen en van Nederlandse onafhankelijke film- en televisieproducenten. NPO/RNW Sales wil de internationale commerciële potentie van deze producties maximaal benutten, het in die producties besloten Nederlandse gedachten- en cultuurgoed internationaal onder de aandacht brengen en de Nederlandse audiovisuele industrie in het buitenland vertegenwoordigen.


---- --