PRESS RELEASE


Time :
17:00:00

Date :
12 March 2008

Sender Name:
FEBELGRA

Armin Van der Linden volgt Roby Van Daele op als Voorzitter van Febelgra

Brussel, 12 maart 2008 - Armin Van der LINDEN (rechts op de foto), Gedelegeerd bestuurder van drukkerijgroep Joh.Enschedé-Van Muysewinkel te Evere wordt vanaf 12 maart 2008 de nieuwe voorzitter van FEBELGRA, de Belgische federatie van de grafische industrie. Hij volgt in die functie Roby VAN DAELE, Gedelegeerd bestuurder VPrint NV uit Moeskroen op, die het voorzittersmandaat van de Belgische vakorganisatie van de grafische industrie opnam in 2002.

Armin Van der LINDEN (1958) is licentiaat in de rechten en sinds 1985 actief in de grafische industrie. Bij Joh. Enschedé Belgium NV te Brussel is hij in 1987 aangesteld als algemeen directeur van de drukkerij die evolueerde naar de groep Joh.Enschedé-Van Muysewinkel (www.enschede.be) . Vanaf 2002 tot op heden is Armin Van der Linden de gedelegeerd bestuurder van de drukkerijgroep.

Armin Van der Linden is vertrouwd met Febelgra sedert 2004 als bestuurder. In oktober 2006 heeft hij het voorzitterschap van de afdeling Brussels Hoofdstedelijk Gewest aanvaard en werd hij aangesteld als Vice-voorzitter en als dusdanig ook lid van het directiecomité van de federatie. Sinds 2007 tot vandaag is hij ook voorzitter van het grafisch opleidingscentrum Grafoc.

Armin Van der Linden: "De Grafische industrie is een boeiende en uiterst diverse sector. Zowel kleine zelfstandigen - vaak met één gespecialiseerde expertise - als middelgrote en steeds meer grote bedrijven met efficiënte massaproductie en totaalpakketten, maken er deel van uit. Grafische bedrijven beperken zich al lang niet meer tot het afleveren van 'gedrukt papier'. Er wordt gedrukt op papier, maar ook op glas, textiel, kunststof, hout, metaal,... Door de informatisering zorgen grafische bedrijven voor de digitale opmaak van een brochure, Internet pagina of interactieve media files op elektronische dragers. De grafische sector is altijd al een voortrekker geweest wanneer het op innovatie aankomt.

We kunnen stellen dat de sector het vandaag relatief goed stelt, maar er zijn belangrijke uitdagingen voor de toekomst en welvaart van onze industrietak in België: de investeringsintensiteit en de snelle technologische evolutie, het probleem van de opvolging in familiale bedrijven, de prijszetting door concurrentie onderling en vanuit het buitenland, de zorg voor het milieu, de knelpuntberoepen in onze sector, etc.

Mensen zijn de kracht van onze sector: wij zijn er van overtuigd dat mensen in een veilige, duurzame, creatieve en innovatieve sector het verschil kunnen maken en de toekomst van ons vakmanschap zullen garanderen.

Samen denken over die toekomst, samen werken aan oplossingen en overleg plegen met alle betrokkenen. Dat is wat de federatie daadwerkelijk kan doen en daar wil ik graag mijn bijdrage toe leveren tijdens de volgende jaren als Voorzitter van Febelgra."

Voor meer informatie, contacteer:
Jan De Brabanter
Secretaris-generaal / Secrétaire général
FEBELGRA
Rue Belliardstraat 20 / 16
B-1040 Brussel - Bruxelles
Tel. +32 (0)2 512 36 38
GSM +32 (0)498 912 154
Fax +32 (0)2 513 56 76
E-mail: jan.de.brabanter@febelgra.be
www.febelgra.be

De foto is eveneens beschikbaar op www.pressreleases.be.
_______

FEBELGRA is de koepel van de Belgische grafische industrie en vertegenwoordigt alle zelfstandige ondernemingen in de drukkerijsector, de prepress- en de afwerkingbranches. De zeer arbeid- en kapitaalintensieve sector stelt 15.997 mensen tewerk. De grafische sector is een uitgesproken KMO sector en realiseert een omzetcijfer van 3,85 miljard ¤, waarvan bijna 40 % wordt gerealiseerd door export.

URL:
http://www.febelgra.be