Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Landgraaf, 12 maart 2008
Guido's Orchestra schittert weer in Symphonica in Rosso Eigentijds poporkest vormt rode draad bij concertreeks Gelredome

Guido's Orchestra ontvangt voor de derde achtereenvolgende keer diverse (inter-)nationale artiesten tijdens Symphonica in Rosso. Deze reeks, waarvan het eerste concert is bevestigd op 9 september 2008, speelt zich af in het Arnhemse Gelredome. Naast Guido's Orchestra en hoofdartiest Lionel Richie schitteren Trijntje Oosterhuis, Candy Dulfer en vele anderen.

In 2006 en 2007 stond Guido's Orchestra ook op het podium van Gelredome. Toen trad het poporkest succesvol op met - onder meer - Marco Borsato, Paul de Leeuw, Lucy Silvas, Wendy Kokkelkoren en Andrea Bocelli.

Voordat Guido's Orchestra zich opmaakt voor de derde Symphonica in Rosso, gaat het orkest op tournee met de show Red Passion Live in Concert. Deze concertreeks gaat op maandag 28 april 2008 feestelijk in première in Koninklijk theater Carré. In Red Passion Live in Concert combineert orkestleider Guido Dieteren herkenbare klassieke muziek met popsongs, filmmuziek en nieuwe composities.

Componist, dirigent, vioolsolist en producer Guido Dieteren mag zich nu al beroepen op een indrukwekkende carrière. Hij vestigde op jonge leeftijd zijn naam als concertmeester van het jeugdsymfonieorkest, het Jeugdorkest Nederland en andere orkesten. Om vervolgens zijn loopbaan als dirigent, violist en solist voort te zetten bij verscheidene orkesten op tournee door Europa en Noord-Amerika. Guido Dieteren maakte tournees door Nederland, België, Duitsland, Denemarken, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, de Verenigde Staten en Canada. Guido's Orchestra heeft een wereldwijde ambitie en verwacht in 2008 met Red Passion de stap naar wereldwijd succes te maken.



Ingezonden persbericht