Vlieger-infodagen Koninklijke Luchtmacht

De Koninklijke Luchtmacht houdt op donderdag 13 en vrijdag 14 maart de Vlieger-infodagen op vliegbasis Woensdrecht. Doel van deze dagen is om jongeren tussen de 17 en 25 jaar te informeren over en hen te interesseren voor het beroep van militair vlieger.

Tijdens de informatiedagen kunnen jongeren alles te weten komen over de keuring- en selectieprocedure, de militaire opleiding in Nederland, de praktijkopleiding in de Verenigde Staten, het werk, de uitzendingen en de uitdaging van het vliegen. Ook is er een static display waarbij verschillende vliegtuigtypes van de luchtmacht zijn opgesteld en vliegers aanwezig zijn om ervaringen te delen en vragen te beantwoorden. Daarnaast zijn er voorlichters aanwezig om meer informatie te verstrekken over opleidingsmogelijkheden, het huidige vacatureaanbod en contracten bij de Koninklijke Luchtmacht.

Het F-16 solo display team verzorgt op beide dagen om 11.00 en 14.30 uur een demonstratie. Deze demonstratie maakt deel uit van de nieuwe solo display van het F-16 team die vanaf eind maart 2008 is in binnen- en buitenland. Deze demonstratie is natuurlijk ook te zien op de Open Dagen van de Koninklijke Luchtmacht die op 20 en 21 juni a.s. op Vliegbasis Leeuwarden plaatsvinden.

Om toegang te krijgen tot de Vlieger-infodagen kunnen jongeren zich aanmelden via www.werkenbijdeluchtmacht.nl of 0800 -- 0016.

Noot voor redacties (