RVD/Kon.Huis nr. 17: Koningin - opening CORPUS

RIJKSVOORLICHTINGSDIENST
Persbericht

KONINGIN OPENT BELEVINGSCENTRUM CORPUS 'REIS DOOR DE MENS'

Hare Majesteit de Koningin opent vrijdag 14 maart 2008 belevingscentrum CORPUS 'reis door de mens' te Oegstgeest. CORPUS is een centrum waar het menselijk lichaam centraal staat. Bezoekers kunnen zien, horen en voelen hoe het menselijk lichaam werkt en welke rol gezond eten, gezond leven en bewegen daarbij spelen.

Het belevingscentrum CORPUS telt zeven verdiepingen en leidt de bezoeker via bewegende vlakken en roltrappen door het menselijk lichaam. De reis door het menselijk lichaam start bij de knie en eindigt bij de hersenen. Onderweg kan het Harttheater of de Hersenshow bezocht worden. Daarnaast zijn er testjes en games om de functies van het lichaam te leren kennen en het belang van een gezonde levensstijl te ervaren. Na de reis door het menselijk lichaam, kan een medische infotheek bezocht worden waar uiteenlopende informatie op het gebied van gezondheid te vinden is.

CORPUS 'reis door de mens' is gerealiseerd in een 35 meter hoog transparant gebouw waaruit de contouren van het menselijk lichaam te zien zijn. CORPUS is vanaf 20 maart voor publiek geopend.

Noot voor redacties (