NCRV

Knowing Me Knowing You

Kijken door het sleutelgat van BN-ers

Vrijdag 14 maart

Nederland 3, 20.25 uur

Vanaf vrijdag 14 maart is 8 weken lang Knowing Me Knowing you bij de NCRV op Ned. 3 te zien. KMKY is een vrolijke prime time spelshow waarin Harm Edens een groep van vier bekende collegaâs test op hun kennis van elkaars persoonlijke en professionele leven. Mensen die elkaar kennen uit de werksfeer, BN-ers uit de amusement-, film- en televisiewereld; acteurs en musicalsterren, hockeydames en voetbalvrouwen.

Hoe goed kennen de sterspeelsters van het Dames Hockeyteam Fatima Moreira de Melo, Minke Booij, Janneke Schopman en Ellen Hoog elkaar? En wat deelden Sophie Hilbrand, Waldemar Torenstra, Monique van de Ven en Edwin de Vries tijdens de opnamen van de film Zomerhitte?

En hebben de voetbalvrouwen Leontine Borsato, Nicolette van Dam, Lone van Roosendaal, Sophie van Oers enig idee hoe de ander zich in een bepaalde situatie zal gedragen? Behalve deze BN-ers zien we in achtereenvolgde afleveringen acteurs van Toneelgroep Amsterdam, Rappers Ali B, Yes R, Darryl en Sjaak; de Sesamstraat spelers en last but not least de Volendamzangers Jan Smit, Nick en Simon en hun manager Aloys Buijs.

In vier vragenrondes stelt Harm Edens prikkelende vragen over persoonlijke details, die de collegaâs zouden kunnen weten. Of zouden moeten weten. De BN-ers geven zich bloot over van alles; over angsten en fobieën tot de grootste flaters en de kleinste leugens. De spelvragen worden ondersteund met fotoâs, geluidsfragmenten en vooral door voorwerpen. âDe vijfde collegaâ moet worden ontsluierd en de ware kenner van de collega komt pas naar voren als geraden wordt hoe diegene zich in een bepaalde setting zal gedragen.