Ingezonden persbericht


PERSBERICHT - MELKWEG AMSTERDAM
klinch: Rauw
dj's: The Glimmers (Gent/Be), Joost van Bellen
live: FoxyLane (Gent/Be), Inflagranti (NYC/VS)
vj: 00KAAP

Melkweg, The Max * vrijdag 14 maart * 23:00 uur * ¤17,00 + lidm.

Rauw staat de trappelen van ongeduld om de zeer bijzondere maart edities te laten knallen als nooit tevoren. Rauw in de Melkweg is deze maand de tweede Rauw, die in Utrecht is een week eerder. De hoofdmoot van de Rauw nacht wordt bestierd door het wereld beroemde Gentse dj duo The Glimmers, met live optredens van FoxyLane en Inflagranti, en verder dj Joost van Bellen en vj 00Kaap. The Glimmers draaien wereldwijd in alle coole clubs van formaat, brachten tientallen zeer succesvolle mix cd's uit en hebben ooit de Gentse Culture Club op de kaart gezet. The Glimmers draaien echt van alles aan elkaar van rock tot electro tot disco, het maakt allemaal niets uit, en heel bijzonder, geen dj set is ooit dezelfde. Dit is met recht wereldtop te noemen. Het dj optreden van The Glimmers maakt deel uit van een wereld tournee waarbij iedereen die een kaartje koopt GRATIS de nieuwe Glimmers cd in handen krijgt. GeeGee Fazzi is de eerste cd met echt eigen werk die The Glimmers uitbrengen, ze worden op dit super spaceydiscopunk album bijgestaan door
artiesten van naam zoals Princess Superstar, Freeform Five, Optimo Espacio en Lindstrom. De GeeGee Fazzi cd zal nooit in de winkel of online te koop zijn, maar kan je echt alleen maar bemachtigen door Rauw te bezoeken. De cd verkopen was geen optievoor de heren Glimmers; muziek op cd verkopen zet nog nauwelijks zoden aan de dijk, Radiohead gaf al hun album weg via hun site en ook het nieuwe Madonna zal je straks gratis te pakken kunnen krijgen. Madonna tekende geen nieuw platencontract maar tekende voor jaren met een concertpromoter.

Er staan maar liefst twee live optredens van artiesten op het menu die met het GeeGee Fazzi album van doen hebben: allereerst in een vroeg concert de Belgische band FoxyLane, die zichzelf omschrijven als iets tussen Nine Inch Nails en Porky's Revenge, met een flinke dosis rock en electro. De band bestaat uit allerlei coryfeeën van de Belgische muziek, eerder speelden leden in Vive La Fete, The Subs, Soulwax, dEUS. Later in de nacht een volledig optreden van het mysterieuze en zeer muzikale Inflagranti, twee heren uit New York die prachtige met space disco doorspekte muziek maken. De nacht wordt afgesloten door resident dj en gastheer Joost van Bellen. De kaarten zijn door het over beladen programma iets duurder dan wat je gewend bent, maar daar krijg je dan ook iets voor terug. Twee live optredens van formaat, een van de allerbeste beeld kunstenaars op aarde, dj sets van de onvolprezen Glimmers en Joost van Bellen en dus die gratis Glimmers GeeGee Fazzi cd.