Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nacht van de Kunstfabriek tweede editie

Op vrijdag 14 maart as. vormt het Bacinol gebouw het decor voor de tweede Nacht van de Kunstfabriek. De markante oude Penicillinefabriek opent die avond haar deuren voor de kinderen van Delft.

De Nacht van de Kunstfabriek is een gezamenlijk initiatief van de creatieve ondernemers en de kunstenaars die de oude fabriek sinds enkele jaren bevolken. In 2007 werd het evenement voor de eerste keer georganiseerd. Het werd een doorslaand succes: meer dan 400 kinderen namen deel aan de Nacht.

Ook dit jaar worden de kinderen weer ontvangen in een sprookjesachtige en spannende sfeer. Eenmaal binnen krijgen de kinderen de gelegenheid om in de huid van de schilder, fotograaf, webdesigner, architect of stedenbouwer te kruipen. Al zwervend door het gebouw nemen ze deel aan workshops en creatieve activiteiten. Bij een architectenbureau ontwerpen en bouwen ze hun eigen peperkoekhuisje, bij een grafisch ontwerper maken ze hun eigen visitekaartje en bij een beeldhouwer mogen ze boetseren. Maar als ze liever portretschilderen of een masker maken kan dat natuurlijk ook.

De creaties van de kinderen worden na de Nacht een week lang tentoongesteld in de expositieruimte van het gebouw. Daarna worden de spullen weer door de kinderen opgehaald.

De Nacht van de Kunstfabriek vindt plaats op 14 maart in het Bacinol gebouw aan de Wateringsevest. Om 18.00 uur worden de deuren feestelijk geopend. Kaartjes kosten ¤ 1,50 per kind (vergezeld van maximaal 1 begeleider) en kunnen vooraf worden gekocht bij het Kaartenhuis. De kassa bij Bacinol gaat de 14e om 17.30 uur open.

Om een indruk te krijgen van de Nacht van de Kunstfabriek 2007 kun je terecht op www.nachtvandekunstfabriek.nl ___________________________________


Ingezonden persbericht