Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

NATUURBESCHERMERS BELOOND MET 150.000 EURO

Internationale natuurbeschermingsprijs
'Golden Ark Award' voor het eerst uitgereikt in Burgers' Zoo

Op vrijdag 14 maart is het Arnhemse dierenpark Burgers' Zoo het decor voor een internationale primeur. Voor het eerst wordt de 'Golden Ark Award' uitgereikt, een prestigieuze prijs voor natuurbeschermers die zich internationaal hebben bewezen. De 'Golden Ark Award' is een voortzetting van de 'Orde van de Gouden Ark' die door wijlen Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Bernhard van 1982 tot aan zijn overlijden in 2004 jaarlijks persoonlijk werd uitgereikt. Burgers' Zoo treedt niet alleen als locatie op, maar ook als hoofdsponsor. De drie winnaars, Patricia Medici (Brazilië), Charudutt Mishra (India) en Michiel Hötte (Nederland), ontvangen ieder een geldbedrag van 50.000 Euro dat zij aan natuurbescherming dienen te besteden.

Stimulatie natuurbescherming
De 'Golden Ark Award' vormt een nieuwe, prestigieuze internationale natuurbeschermingsprijs. In totaal hebben 69 kandidaten uit 40 verschillende landen meegedongen om de prijs. Een internationale vakjury heeft uiteindelijk drie prijswinnaars uitgeroepen. Deze drie succesvolle natuurbeschermers worden gehuldigd tijdens het 'Future for Nature' evenement dat op 14 maart plaatsvindt in Burgers' Zoo. Naast de huldiging en de presentatie van het werk van de prijswinnaars omvat het 'Future for Nature' evenement ook een 'masterclass' natuurbescherming en een sponsormarkt. Het Arnhemse dierenpark heeft zich voor de komende 10 jaar verbonden als hoofdsponsor van de 'Golden Ark Award' om zodoende een belangrijke bijdrage aan internationale natuurbescherming te leveren.

De prijswinnaars
Patricia Medici (Brazilië) heeft zich sinds 1996 met veel succes weten in te zetten voor het behoud van de laagland tapir in Brazilië. Haar natuurbeschermingsproject in de staat Sao Paulo is zo succesvol, dat het navolging heeft gekregen in diverse andere Braziliaanse natuurgebieden, zoals de Pantanal. Charudutt Mishra (India) is de drijvende kracht achter een veelbelovend natuurbeschermingsproject voor het behoud van de zeldzame sneeuwpanter in de Himalaya. Zijn project is gebaseerd op begrip van en voor (de belangen van) de lokale bevolking. Michiel Hötte (Nederland) heeft belangrijke resultaten geboekt ter bescherming van de meest zeldzame grote katachtige ter wereld: de Amoer-panter. Dankzij het werk van Hötte en zijn team gloort er hoop voor deze zeer bedreigde diersoort, waarvan wetenschappers schatten dat er nog slechts 30 exemplaren in het wild leven.

Voor meer informatie betreffende dit persbericht kunt u contact opnemen met:

Bas Lukkenaar, Interne en Externe Communicatie, Burgers' Zoo, Tel. 026 - 353 72 11 of e-mail: b.lukkenaar@burgerszoo.nl


---- --