Gemeente Gouda


Gouda feliciteert wereldkampioene Paulien van Deutekom (7-2-2008)

Gouda is trots op Paulien van Deutekom. Op vrijdag 14 maart is er vanaf 15.30 uur een groot feest op de Goudse markt waar iedereen die Paulien wil toejuichen van harte welkom is. Om 17.00 uur ontvangt burgemeester Wim Cornelis de wereldkampioen op het schavot van het stadhuis.

Erik Hulzebosch

Partyband de Pionier zorgt voor een goede ouderwetse schaatssfeer in samenwerking met de bekende schaatsende entertainer Erik Hulzebosch.

Voor de basisschoolleerlingen van Gouda is er een ballonnenwedstrijd waarbij de winnaar kans maakt op een skeelerclinic, aangeboden door schaatsclub Gouda, voor de hele klas.
Het juichmoment voor Paulien van Deutekom start om 17.00 uur. Burgemeester Wim Cornelis zal haar namens de stad feliciteren. Dit vindt plaats op het bordes aan de waagkant van het stadhuis.

Sportcircuit

Wereldkampioen word je niet zomaar. Talent, maar vooral jarenlange training zijn nodig om dit te kunnen bereiken. Om te kunnen proeven aan de inzet die daarvoor nodig is organiseert Sport.Gouda in nauwe samenwerking met de schaatsclub en andere sportverenigingen een sportclinic.

Kracht, snelheid uithoudingsvermogen en een goede techniek staan centraal bij het circuit dat iedereen die dat wil kan doorlopen. Test je conditie, peil je talent! De deelname is gratis.

Het voorlopige programma ziet er als volgt uit:

15.30 uur Start sportcircuit

16.30 uur Optreden Erik Hulzebosch

16.45 uur Aankomst Paulien van Deutekom bij het stadhuis

17.00 uur Gouda feliciteert Paulien

17.05 uur Oplaten ballonnen

17.20 uur Einde