Gemeente Noordwijk

Gemeente Noordwijk en Noordwijkse Woningstichting tekenen Prestatieafspraken

Op 14 maart a.s. ondertekenen de gemeente Noordwijk en de NWS de prestatieafspraken die zijn overeengekomen voor de periode 2008-2012.

Namens de gemeente tekenen burgemeester H.H.M. Groen en wethouder A.Th. van Rijnberk, portefeuillehouder Volkshuisvesting (Progressieve Combinatie). Voor de NWS ondertekenen ir. L. Guijt, voorzitter en drs. A.J. Uilkema, directeur van de NWS.

De prestatieafspraken passen in de langdurige samenwerking tussen de gemeente Noordwijk en de NWS. Zij werken gezamenlijk aan de kwaliteit van de volkshuisvesting in Noordwijk. Beide partijen geven hiermee aan welke prestaties zij de komende jaren zullen leveren. De afspraken hebben betrekking op uiteenlopende terreinen zoals wonen met zorg, leefbaarheid en bijzondere doelgroepen zoals starters. Met de prestatieafspraken wordt een vervolg gegeven aan de Woonvisie die de gemeente heeft uitbracht in 2006 en de Beleidsvisie die de NWS in 2007 heeft opgesteld. Deze visies zijn in dit kader nader op elkaar afgestemd.

De belangrijkste doelstellingen die de gemeente en de NWS in de samenwerking nastreven zijn:
1. het bevorderen van de huisvesting van huishoudens met een kwetsbare positie op de woningmarkt;

2. het, ook op langere termijn, behouden van voldoende goede en betaalbare huurwoningen;
3. het realiseren van een gevarieerd en kwalitatief hoogwaardig aanbod aan woningen en woonmilieus in diverse prijsklassen;

4. het op elkaar afstemmen en zoveel mogelijk in samenhang aanbieden van woon-, zorg- en welzijnsdiensten;

5. het behouden en waar nodig verbeteren van de leefkwaliteit in wijken en buurten.

Elk van deze doelstellingen wordt in het afsprakenkader nader uitgewerkt in concrete acties en maatregelen. Het is de bedoeling dat de afspraken elk jaar worden geactualiseerd en waar nodig aangescherpt.