Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Onderwijsinstellingen sponsoren samen Windesheim/Landstede Weekendtoernooi

ZWOLLE - Van 14 tot en met 16 maart 2008 is Windesheim opnieuw gastlocatie voor het Windesheim/Landstede Weekendtoernooi. Het toernooi is een initiatief van de Stichting Bevordering Schaaksport Zwolle die het toernooi inmiddels voor de 17e keer organiseert. Naast Windesheim is onderwijsinstelling Landstede hoofdsponsor van dit evenement. Het weekendtoernooi start komende vrijdagavond op de tweede verdieping van gebouw G, Campus 2-6, Zwolle.

Ook dit jaar bestaat het veld uit spelers van alle niveaus. Onder de ruim 75 schakers bevinden zich de Nederlandse grootmeester Erik van den Doel, internationaal meester Alexander Kabatianski en veelvuldig Antilliaans kampioen Marvin Dekker. Van den Doel voert als Open Nederlands kampioen de ranglijst aan. Tot dusver heeft nog geen enkele speler het toernooi tweemaal achtereen gewonnen.

Internationale bekendheid
Het toernooi heeft een goede naam in het buitenland. Dit jaar komen er schakers uit Denemarken, Rusland, en Aruba naar Windesheim. De deelnemers strijden om een prijzenpot van circa 3500 euro. Het Windesheim/Landstede Weekendtoernooi is hiermee een prima gedoteerd weekendtoernooi.

Schaakliefhebbers welkom
Schaakliefhebbers zijn in het weekend van 14, 15 en 16 maart van harte welkom op Windesheim om het toernooi op de voet te volgen. Vrijdag wordt er geschaakt van 19.30 tot 23.30 uur, zaterdag van 9.00 tot 23.30 uur en zondag van 9.00 tot 18.00 uur. Op zaterdag- en zondagmiddag geeft het lokale kanon FM Merlijn Donk, van 15.00 tot 18.00 uur een aanschuifsimultaan.
Belangstellenden kunnen het toernooi ook op internet volgen via www.schakeninzwolle.nl/weekendtoernooi.

---

2D: het andere verslag van De Pion - HSC.
3A: een verslag van ESGOO 3 - Talententeam Noord Unitas 3. 3C: een verslag van ASV 2 - De Toren Arnhem.
3F: een verslag van De Pion 2 - Dordrecht.
3F: het andere verslag van De Pion 2 - Dordrecht.