Gemeente Bennebroek


11 maart 2008

Installatie WMO-raad Bennebroek

Tijdens een feestelijke bijeenkomst op 14 maart zal de Wmo-raad van Bennebroek worden geïnstalleerd. In de Wmo-raad zijn maatschappelijke organisaties vertegenwoordigd die actief zijn in Bennebroek.

Burger- en cliëntenparticipatie is een belangrijk onderdeel van de Wmo; belanghebbenden moeten kunnen meedoen en meepraten over de invulling van de lokale wet. Het is de taak van de raad om gevraagd en ongevraagd advies aan de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders te geven over zaken die van belang zijn voor diegenen die gebruik maken van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

De volgende organisaties/cliëntenraden zijn vertegenwoordigd in de WMO-raad van Bennebroek:

* Stichting 't Web (belangenvereniging gehandicapten en chronisch zieken), vertegenwoordigd door de heer F. Hoenderdos.
* De ouderenbonden SWOB en BSOB, vertegenwoordigd door mevrouw Y. Has-Kühne.

* Jong Nederland Bennebroek, vertegenwoordigd door mevrouw C. Wessels.

* Tandem (mantelzorgorganisatie), vooralsnog vertegenwoordigd door mevrouw L. Baan.

* De cliëntenraad van de Geestgronden locatie Bennebroek, vertegenwoordigd door mevrouw H. Cornelje.

* De cliëntenraad van woonzorgcentrum Meerleven (alleen schriftelijk vertegenwoordigd)

Op vrijdag 14 maart as. om 12.00 uur zullen de genoemde personen geïnstalleerd worden. Deze personen worden aangesteld voor de periode dat de huidige gemeenteraad van Bennebroek zitting heeft, te weten tot
1 januari 2009. Wethouder P. Brolsma zal de ceremonie van installatie leiden in het gemeentehuis van Bennebroek. U bent van harte uitgenodigd om bij deze installatie aanwezig te zijn.

De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) is op 1 januari 2007 in alle Nederlandse gemeenten van kracht geworden. Gemeenten hebben een regierol op het gebied van wonen, zorg en welzijn gekregen. Zij moeten ervoor zorgen dat alle burgers mee kunnen doen aan de samenleving. Om dit te realiseren ondersteunt de gemeente haar burgers en betrokken organisaties op diverse terreinen. De (Wmo) is er voor iedereen. Voor gezonde mensen, maar ook voor mensen met beperkingen door ouderdom of handicap, een chronisch psychisch probleem, een psychosociaal probleem en (ouders van) kinderen met opvoedproblemen.


---