Deelgemeente Charlois Rotterdam

Uitreiking Cultuurprijs Charlois

Aanstaande vrijdag, 14 maart, reikt dagelijks bestuurder Lionel Martijn de Cultuurprijs Charlois 2008 uit. Dit gebeurt tijdens een Kunstborrel in Theater Zuidplein. Het is het derde achtereenvolgende jaar dat de Cultuurprijs Charlois wordt uitgereikt.

Charlois is een deelgemeente met veel kunstenaars en creatieve bewoners. Er leven veel wensen en ideeën, maar soms ontbreekt het aan samenwerking, ruimte of geld. Deelgemeente Charlois wil daar met de jaarlijkse Cultuurprijs Charlois verandering in brengen. Er is een Juryprijs en een Publieksprijs.

Tot half januari kon iedereen een goed idee voor een kunstzinnig en/of cultureel project indienen. Om zo mee te dingen naar een bedrag van 2.500, te besteden aan de uitvoering van het idee in 2008. Ook kunnen zij bij de uitvoering van hun plan rekenen op de hulp van de Cultuurscout Charlois.

Vervolgens kon iedereen via een bon op de deelgemeentepagina en via deze website stemmen op de vijf ideeën die door de jury genomineerd zijn voor de publieksprijs. En op 14 maart worden dus de winnaars bekend gemaakt.

Kunstborrel

Dit gebeurt tijdens een Kunstborrel, die wordt georganiseerd door de Cultuurscout Charlois, in samenwerking met de deelgemeente. De Kunstborrel wordt van 16.00 tot 19.00 uur gehouden in Theater Zuidplein, Zuidplein 60.

Voordat de Cultuurprijs 2008 wordt uitgereikt is er eerst een presentatie van de winnaars van vorig jaar: Peter Schallenberg met zijn project Eén beeld zegt meer dan 1000 woorden, een digitaal kunstproject en drukwerkplaats HogeDRUKgebied met het project Zwart op wit. Beide zijn in de loop van 2007 uitgevoerd.

Vervolgens zal Lionel Martijn, portefeuillehouder Sociale en Economische Zaken, de Cultuurprijs 2008 uitreiken.

Het programma wordt afgesloten met de vertoning van een korte film uit het project Achter de Schermen. Een filmproject waarbij jongeren alles in eigen hand hebben: regie, script en acteren.