Waterschap Velt en Vecht


Akkoord NieuWater en NAM over levering ultrapuur water

PERSBERICHT-14-03-2008

NieuWater B.V. gaat de Nederlandse Aardolie Maatschappij B.V. (NAM) ultrapuur water leveren. Beide partijen hebben dit contractueel afgesproken. De NAM zal het ultrapure water afnemen voor de herontwikkeling van het olieveld Schoonebeek. NieuWater is een joint venture van de Waterleidingmaatschappij Drenthe (WMD) en waterschap Velt en Vecht.

NieuWater gaat bij de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Emmen een installatie bouwen die het zéér schone water gaat leveren. De `puurwaterfabriek' gebruikt het gezuiverde rioolwater als grondstof. Naar verwachting wordt nog dit jaar begonnen met de bouw. Medio 2010 zal NieuWater gaan leveren aan de NAM voor een initiële periode van 25 jaar.

Bijzonder aan het project is de combinatie van technieken en de omvang van de productie (maximaal 10.000 m3 per dag). De stoffen die uit het water worden gehaald komen weer terug bij de
rioolwaterzuiveringsinstallatie. Hierdoor verbetert de kwaliteit van het oppervlaktewater.

NieuWater B.V.
NieuWater B.V. is een joint venture van Waterleidingmaatschappij Drenthe (WMD) en waterschap Velt en Vecht. De beide partners willen via NieuWater op innovatieve wijze samenwerken rondom afvalwater. NieuWater streeft maatschappelijk doelen na.