Gemeente Putten

Gemeente Putten heeft een panna arena (13-03-2008)
---

Putten, 13 maart 2008

De gemeente Putten heeft een panna arena gekocht. Het is een demontabele arena, geschikt voor binnen en buiten, met een doorsnede van 6 meter. De arena is aangeschaft in het kader van de BOS-impuls (Buurt Onderwijs en Sport).

Sportconsulent Bas van Eck zal vanaf het voorjaar 2008 regelmatig met zijn arena door Putten gaan toeren. De aftrap is donderdag 10 april 2008, als in samenwerking met het algemeen jongerenwerk een pannatoernooi wordt georganiseerd. Aan de organisatie wordt nog gewerkt, maar waarschijnlijk zal het toernooi worden gehouden naast jongerencentrum de Krakerrr.

Panna is een van de meest populaire vormen van het huidige straatvoetbal. Een panna is een beweging, waarbij een voetballer de bal tussen de benen van de tegenstander door poort. De belangrijkste voorwaarde voor een geslaagde panna is dat de poortende speler zelf balbezit houdt na zijn beweging. In een arena wordt er gestreden om de eer. Dol je tegenstander op de vierkante meter, laat hem happen en zoeken. Na de speeltijd wint degene die het meeste gescoord heeft. Maar: wanneer je je tegenstander een panna geeft, win je direct the game! Soms wordt een panna als extra doelpunt genoteerd en wordt de speeltijd uitgespeeld. Een kwestie van afspraken maken.