AutoRai

Vier sterren voor botsveiligheid Suzuki Splash

(3/14/2008)
De Suzuki Splash biedt uitstekende bescherming bij een aanrijding. Dat blijkt uit de goede scores tijdens de recent gehouden EuroNCAP-botsproeven. De nieuwste Suzuki behaalde zelfs vier sterren voor de veiligheid van volwassen inzittenden. De veiligheid van kinderen in de auto en van voetgangers wordt door EuroNCAP bovendien gewaardeerd met drie sterren.

Met deze hoge scores zet de Splash een waardevolle Suzuki-traditie voort: de Suzuki-modellen Swift, SX4 en Grand Vitara behaalden eerder al exact hetzelfde aantal sterren. De Splash, een veelzijdige en compacte gezins-MPV, biedt een groot aantal veiligheidsvoorzieningen. Afhankelijk van de uitvoering is de Splash uitgerust met twee airbags voorin, twee zijairbags, twee gordijnairbags, veiligheidsgordels met gordelspanners en drukbegrenzers voorin en veiligheidspedalen. Daarnaast is de Splash voorzien van ISOFIX-bevestigingspunten voor kinderstoelen, kindersloten op de portieren en een uitschakelbare passagiersairbag.

Strategische plaatsen
Om de inzittenden goed te beschermen, is de structuur van de Suzuki extra stijf. De strategische plaatsing van onderdelen die botsenergie absorberen zorgt ervoor dat de klap van een aanrijding geleidelijk wordt opgevangen. De interieurbekleding is op kritische plaatsen met energieabsorberend materiaal afgewerkt om met name het hoofd van iedere inzittende te beschermen.

Intelligente voorzieningen als ABS, een remassistent (BAS), elektronische remkrachtverdeling (EBD) en elektronische stabiliteitscontrole (ESP*: Electronic Stability Program = Traction Control en Stability Control) helpen een aanrijding te vermijden.

Suzuki lanceert de nieuwe Splash in het paasweekeinde (22-24 maart). De prijzen beginnen bij ⬠9.999,-.


* ESP is een geregistreerd handelsmerk van Daimler AG