KNHS


Tweede kadertraining voltigeurs
13 maart 2008

Op 23 en 24 februari werd de tweede gezamelijke kadertraining gehouden onder leiding van bondscoach Christoph Lensing. Hij ging zelf ook te paard en gaf tekst en uitleg bij zijn voltige kunsten.

Het waren leerzamen trainingen waarna team begeleidster en longeur Elke Lensing in een gesprek met alle longeurs nog praktische zaken besprak zoals; doping, paardmanagement, voorbereidingen voor een wedstrijd en professionele uitstraling. Hierbij werd de nadruk gelegd op hoe de leden als team Nederland moeten vertegenwoordigen en moeten samenwerken.

De kaderbegeleiding Christoph en Elke Lensing en Roos Slottje kregen een goed beeld van de vorderingen van de kaderleden sinds de vorige training, Er was thuis hard geoefend. Ook werden er deze bijeenkomst trainingsschema's gemaakt en techniekoefeningen geoefend. Al met al dus een geslaagd weekend.

Op 9 maart hield de nationale voltigevereniging hun instuif en zij hadden het initiatief genomen om voor de kaderleden een oefenwedstrijd te organiseren. Dit bleek een hele goede oefening voor het CVI in Saumur op 21-23 maart aanstaande. Zo konden alle voltigeurs hun hele routine een keer doorlopen en zien waar ze thuis nog aan moeten werken.