Datum: 14 maart 2008

Woubrugge Aanrijding op de Kerkweg Donderdagmiddag 13 maart vond op de Kerkweg een aanrijding plaats. Een 34 jarige bestelautobestuurder uit Hoogmade reed tegen de auto van een 69 jarige Leiderdorper die voor hem reed. Door de aanrijding begon de auto van de Leiderdorper te schuiven. De Leiderdorper kon nog maar net voorkomen dat hij in de sloot terechtkwam. De auto schoot weer terug naar de rechter weghelft waar de auto om zijn as begon te draaien. De Leiderdorper kwam hierna in de berm tot stilstand. De bestuurder uit Hoogmade kwam echter wel met zijn voertuig in de sloot terecht. Hij en twee inzittenden wisten uit de auto te komen. Zij liepen lichte verwondingen op. Van de bestuurder uit Hoogmade werd een blaastest afgenomen. De uitslag was 505 ug/l, terwijl de limiet 220 is. De politie doet verder onderzoek.

Gouda Beroofd van handtas Een 55 jarige Goudse is donderdag 13 maart even na 08.00 uur beroofd van haar handtas door twee mannen op een scooter. De vrouw fietste over de Schielandse Hoge Zeedijk in de richting van de Bosweg. Op de kruising van deze wegen werd ze ingehaald door twee mannen op een zilverkleurige scooter. De vrouw voelde een duw tegen haar linker schouder en zag dat de bijrijder haar handtas in zijn hand had. De vrouw kon nog net voorkomen dat ze ten val kwam. Volgens de vrouw hebben de mannen een fors postuur en donker haar. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.

Gouda Heterdaad aanhoudingen De politie heeft donderdagavond 13 maart een 22 jarige Amsterdammer en een 30 jarige Almeerder aangehouden op verdenking van poging inbraak bij een bedrijf op de Goudse Poort. Via camerabeelden van de bewakingsdienst werd gezien hoe twee mannen over het hek van het bedrijf aan de Kampenringweg klommen en zich bij het bedrijf verdacht ophielden. Een beveiligingsmedewerker hoorde glasgerinkel en zag de twee mannen op de vlucht slaan. De 30 jarige man werd al snel aangehouden door een agent. De tweede verdachte was de parkeergarage ingerend. Met assistentie van een politiehond werd daar naar de tweede verdachte gezocht. De verdachte werd aangetroffen in een opslaghok waar hij zich had verstopt. De politie heeft de auto van de verdachten inbeslaggenomen voor het verdere onderzoek.

Bergambacht Verkeersongeval De politie heeft donderdag 13 maart rond 20.00 uur een 42 jarige automobilist uit Hardinxveld Giessendam aangehouden na een aanrijding. De bestuurder reed over de Tussenlanen in de richting van de Molenlaan. Voor hem reed een 29 jarige fietser uit Schoonhoven. De fietser werd van achteren aangereden door de automobilist en vervolgens geschept door het voertuig. De fietser werd enkele meters meegesleurd en kwam in de naastgelegen sloot terecht. Hierna reed de automobilist frontaal tegen een tegemoetkomende auto. Beide voertuigen liepen aanzienlijke schade op. De fietser werd overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis. Daar werd onder meer een hersenschudding en meerdere kneuzingen geconstateerd. De politie heeft een blaastest bij de Hardinxvelder afgenomen. Het resultaat was 930 ug/l, terwijl 220 de limiet is. De politie doet nader onderzoek naar de aanrijding en heeft het rijbewijs van de bestuurder ingevorderd.

Zevenhuizen Weer rijden met rijontzegging De politie heeft woensdag 12 maart voor de tweede keer in korte tijd een 25 jarige automobiliste uit Zevenhuizen aangehouden voor het rijden met een rijontzegging. De vrouw heeft haar rijbewijs na een vordering in januari bij het parket ingeleverd. Ondanks een rijontzegging zagen agenten haar op 29 februari rijden en hebben haar aangehouden. Woensdag 12 maart werd ze wederom gezien toen ze over de Zuidplasweg reed. De politie heeft de vrouw aangehouden en de auto inbeslaggenomen.

Nieuwerkerk aan den Ijssel Rijden met rijontzegging De politie maakt proces verbaal op tegen een 37 jarige man uit Nieuwerkerk aan den Ijssel. Agenten zagen de auto donderdag 13 maart rijden over de Schielandweg en hebben de bestuurder staande gehouden voor een controle. De bestuurder bleek een rijontzegging te hebben sinds februari dit jaar. Hij moest toen zijn rijbewijs inleveren vanwege meerdere openstaande boetes.

--- einde berichten ---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459391 Fax 071 - 5459305

---- --