Persberichten Rijn & Venen, 10.15 uur

Utrecht, 14-03-2008

Gewapende overval

MONTFOORT In de vroege ochtend van vrijdag 14 maart werd een gewapende overval gepleegd.

Rond 05.20 uur kwam bij de politie de melding binnen van een gewapende overval op een benzinestation aan de Heeswijk. Door de politiemeldkamer werden met spoed meerdere politie-eenheden naar de benzinepomp en de omliggende wegen gestuurd.

Ter plaatse spraken agenten met de medewerker van de pomp, een 49-jarige man uit Lopik. Hij verklaarde door drie mannen te zijn overvallen en met een wapen te zijn bedreigd. De verdachten gingen er vervolgens met een geldbedrag, sigaretten en krasloten in de auto van de pomphouder vandoor. Dit betreft een rode Nissan Primera. In ieder geval één van de verdachten had een donker getinte huidskleur en sprak met een Surinaams accent.

Door meerdere politie-eenheden werd in de wijde omgeving naar de verdachten en hun auto uitgekeken, maar zij werden niet meer aangetroffen.

Aan mensen die getuige zijn geweest van de overval (rond 05.20 uur), of die voor of na die tijd iets verdachts hebben gezien op of in de omgeving van de Heeswijk, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Verdacht samenzijn

ABCOUDE In de vroege nacht van donderdag 13 op vrijdag 14 maart bleek dat twee verdachten weinig kwaads in de zin hadden.

Rond 01.25 uur zag een getuige bij het passeren van een parkeerterrein van een sportvereniging dat daar een auto geparkeerd stond en dat de autoverlichting werd uitgedaan. Gezien het tijdstip en de locatie vertrouwde de getuige het niet en belde de politie.

Enkele politie-eenheden gingen ter plaatse om een onderzoek in te stellen. Zij troffen inderdaad een auto op de parkeerplaats aan. In de auto zaten een man en een vrouw. De agenten spraken hen aan. Het tweetal bleek weinig kwaads in de zin te hebben: zij hadden alleen belangstelling voor elkaar en wilden elkaar kennelijk beter leren kennen.

De agenten hebben nog een onderzoek rond de sportvereniging ingesteld. Daar bleek alles in orde te zijn, waarna de agenten hun surveillance hebben voortgezet.

Tweelingbroer en tatoeages

KOCKENGEN Een automobilist gaf zich op donderdag 13 maart onder andere uit voor zijn tweelingbroer. Tatoeages gaven de doorslag.

Rond 09.45 uur zagen agenten een auto vanaf een parkeerplaats aan de Dreef weg rijden. Bij navraag van het kenteken bij de meldkamer bleek dat de APK van de auto was verlopen. De bestuurder van de auto kreeg een stopteken.

De agenten vroegen hem naar zijn rijbewijs, maar hij verklaarde die niet bij zich te hebben. Hij gaf zijn naam op, maar omdat hij zich niet kon legitimeren, werd hij aangehouden.

In het politiebureau bleek dat hij een valse naam had opgegeven, waarop hij een andere naam opgaf. Agenten waren er niet van overtuigd dat de naam nu wel klopte. Uit nader onderzoek bleek de naam nu bijna te kloppen: hij had de naam van zijn ééneiige tweelingbroer opgegeven. In de politiesystemen waren beide broers bekend en ook dat beide op verschillende plaatsen tatoeages hadden. Aan de hand daarvan konden de agenten dus uiteindelijk vaststellen om welke broer het ging.

Uit de definitieve gegevens bleek dat de verdachte, een 45-jarige man uit Amsterdam, in het geheel geen rijbewijs had. Tevens bleek dat de auto onverzekerd was. Uiteindelijk werd dus voor totaal vijf feiten proces-verbaal tegen de verdachte opgemaakt: twee keer opgeven valse naam, rijden zonder rijbewijs, onverzekerd rijden en geen APK.