Bureau Verkeershandhaving


Gerichte handhavingsacties op A67

14 maart 2008

De Verkeerspolitie van het KLPD gaat de komende maanden op de A67 tussen Eersel en Someren gericht handhaven. Voor deze handhavingsactie zet de Verkeerspolitie radar- en bumperkleefcontroles, transport- en milieucontroles, opvallende en onopvallende surveillancevoertuigen in.

Verkeersveiligheidsanalyses
Het traject is uitgekozen op basis van verkeersveiligheidsanalyses. Op de A67 vinden veel aanrijdingen plaats, vooral tussen Eersel en Someren. De ongevallen vinden hoofdzakelijk plaats op werkdagen tussen 07.00 en 19.00 uur met pieken op dinsdag en vrijdag. Tijdens de spitstijden van 07.00 tot 09.00 en van 16.00 en 19.00 uur is een aanzienlijke stijging van ongevallen waar te nemen ten opzichte van de overige tijdstippen.

Terugdringen overtredingen
De controles richten zich op snelheidsovertredingen, draagplicht autogordel, alcoholgebruik, onnodig links rijden, bumperkleven, inhaalverbod vrachtauto's, onjuist- in en uitvoegen, onjuist inhalen, afwijkend verkeersgedrag door bellen of kaartlezen en dergelijke en agressie in het verkeer.

Resultaten
De resultaten van de controles zullen wekelijks bekend worden gemaakt. Op het traject communiceert de Verkeerspolitie met de weggebruikers met behulp van mobiele lichtkranten