Gerechtelijke organisatie

Straat- en contactverbod voor zoon huurder verdomhoekje

14 maart 2008 - De voorzieningenrechter heeft vrijdag 14 februari de zoon van de huurder van `het verdomhoekje' een straat- en contactverbod opgelegd. Stichting Mitros vorderde ook de ontruiming van de woning. Deze vordering is afgewezen.

Mitros stelde de huurder verantwoordelijk voor het gedrag van zijn inwonende meerderjarige zoon die in de buurt ernstige overlast veroorzaakt heeft. Mitros wilde daarom, na diverse waarschuwingen, de woning ontruimen. De vader meldde tijdens het kort geding echter dat hij zijn zoon al het huis heeft uitgezet en zijn sleutels heeft afgenomen.

Hoewel tijdens het kort geding niet is vast komen te staan of de zoon nog in de woning verblijft, stelt de voorzieningenrechter dat ontruiming van de woning op dit moment een te verstrekkende maatregel is. Dit vanwege het grote belang van de vader en zijn drie andere kinderen om hun woonruimte niet te verliezen in combinatie met de stelling dat de zoon er niet meer verblijft.

De voorzieningenrechter acht een straat- en contactverbod voldoende om Mitros en omwonenden te vrijwaren van overlast van de zoon en bezoek aan de woning van huurder. Als de zoon het straat- en contactverbod zal negeren, opnieuw overlast zal veroorzaken en de woning van huurder zal bezoeken kan Mitros in kort geding opnieuw een vordering tot ontruiming instellen.

LJ Nummer

BC6701

Bron: Rechtbank Utrecht
Datum actualiteit: 14 maart 2008 Naar boven