ABVAKABO FNV

`Weerbericht over je loopbaan'

"Ieder lid zou één keer per jaar een `weerbericht' bij de bond moeten kunnen krijgen, waarin je kunt aflezen hoe het ervoor staat met je loopbaan." Voorzitter Edith Snoey noemde het op het congres van ABVAKABO FNV een goed voorbeeld van welke kant de bond op zou kunnen gaan.

Edith Xander

ABVAKABO FNV hield op 4 maart in Maarssen een extra congres over de toekomst van de bond. Afgevaardigden namens alle leden stemden daar in met het document `Werk in de toekomst!', waarin de missie, visie en strategie staat beschreven voor de komende jaren.

`Werk in de toekomst!' is een keuze voor groei. Als ABVAKABO FNV zijn ambities wil waarmaken dan zal de bond meer mensen aan zich moeten binden. Het is streven is om tot 2010 te groeien met 50.000 leden naar 400.000. Dat is belangrijk voor de financiën, maar ook voor de slagkracht van de bond. Een ruimere vertegenwoordiging, maakt je stem sterker. Nu organiseert ABVAKABO FNV een op de zes werknemers in de publieke sector. "Daar is een wereld te winnen", concludeerde Snoey.

Belangenbehartiging blijft - vanzelfsprekend - de kern van het werk van de bond. Maar meer dan tot nu toe moet het lid centraal staan. De bond moet de dienstverlening bieden waar de moderne werknemer behoefte aan heeft. Het congres heeft nu de ruimte gegeven om deze vernieuwing te gaan doorvoeren.